ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΤΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (3η σελίδα)

Η ώρα ίδρυσης του κράτους μας

Μεγάλο ρόλο στην κατάστρωση ενός αστρολογικού χάρτη έχει η γνώση της ακριβούς ώρας ενός συμβάντος, γιατί τότε το ωροσκόπιο φανερώνει πλήρως την λειτουργικότητά του. Για παράδειγμα, είναι ιστορικά καταγεγραμμένη η ώρα 06:25 Π.Μ. όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε στις 21 Μαρτίου 1821(nc) στην Μονή της Αγίας Λαύρας τα Τίμια Λάβαρα της επανάστασης για την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους. Όμως σε πολλά άλλα κρίσιμα γεγονότα η ώρα δεν είναι γνωστή, όπως για παράδειγμα την ημέρα που συνέβη η επίσημη αναγνώριση της Ελλάδος.

Μια ευρέως διαδεδομένη τακτική που οι ανά τον κόσμο αστρολόγοι χρησιμοποιούμε, είναι το rectification (διόρθωση της ώρας γέννησης). Το rectification είναι επίπονη διαδικασία που συνήθως επιχειρείται σε ωροσκόπια ατόμων που δεν είναι βέβαιοι για το πότε ακριβώς γεννήθηκαν, ούτε έχουν την δυνατότητα να το μάθουν, ή όταν η γενέθλια οικοθεσία δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα τους και στα γεγονότα της ζωής τους.

Το rectification υπολογίζεται με πολλές μεθόδους, μεταξύ των οποίων είναι η “προγενέθλια έκλειψη”, η “στάθμιση του Ερμή”, κ.α. Όμως οι προλεγόμενες μέθοδοι λαμβάνουν υπόψη τους αναπόδεικτους μαθηματικούς τύπους επειδή αναφέρονται σε ημερομηνίες προ της γεννήσεως του ατόμου. Και κατευθύνουν έτσι τον αστρολόγο σε λανθασμένα συμπεράσματα, τα οποία δίνουν επιπρόσθετη αφορμή για όσους ειρωνεύονται την αστρολογία.

Για να γίνω πιο σαφής, είτε πρόκειται για άτομο, είτε για οργανισμό, είτε για κράτος, η μόνη αξιόπιστη μέθοδος διόρθωσης (rectification) γίνεται αποκλειστικά με βάση τα πολύ μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν μετά από την γέννηση /ίδρυση /απόκτηση /έναρξη. Από εκεί ξεκινάμε την έρευνα, εξετάζοντας secondary Ωροσκόπο και secondary Μεσουράνημα. Με πάγια επιλογή Naibod in R.A. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι λανθασμένη, επειδή πάντα δείχνει 2 μοίρες πίσω την οικοθεσία (τουλάχιστον 2 μοίρες πίσω). Έπειτα λαμβάνουμε υπόψη μας την secondary Σελήνη και στην συνέχεια τα μεγάλα (αργά) transits, με τυχόν συνδυασμούς όλων αυτών. Ας δούμε και ενδεχόμενη ηλιακή έκλειψη ή κάποιο ισχυρό μεσοδιάστημα, εάν ενεργοποιείται. Από την 40χρονη εμπειρία μου, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ανταποκρίνεται κατά κόρον στην ωσάνω μέθοδο. Ελάχιστοι είναι τόσο συνειδητοποιημένοι που να λειτουργούν περισσότερες πτυχές του ωροσκοπίου τους, λόγου χάρη την δεύτερη διάσταση (declination), η οποία συνήθως εκδηλώνεται στην περιοχή του ασυνείδητου: τα μοιραία γεγονότα.

Η rectify ώρα 11:31 π.μ. (LMT) ανταποκρίνεται στα μεγαλύτερα γεγονότα που συνέβησαν στον τόπο μας, όπως θα δείτε παρακάτω. Ωστόσο, όσοι δεν ψάχνουν το ωροσκόπιο της Ελλάδας για να εντοπίσουν την ακριβή ώρα, -ίσως επειδή δεν έχουν το κατάλληλο γνωσιακό υπόβαθρο ή και τις απαραίτητες τεχνικές δυνατότητες-, αρκούνται σε δηλώσεις τύπου “ξεκίνησε από τις 12 τα μεσάνυχτα”. Όμως τα γεγονότα που όντως ισχύουν από τις 12 τα μεσάνυχτα στην χώρα μας, (και διεθνώς), δεν είναι πολλά, όπως για παράδειγμα το ευρωνόμισμα, το οποίο ξεκίνησε από το πρώτο δευτερόλεπτο της πρωτοχρονιάς 2001.

Όποιος τοποθετεί μια άγνωστη ώρα στις 12 τα μεσάνυχτα -προκειμένου να καταστρώσει και να ερμηνεύσει ένα ωροσκόπιο-, θυμίζει αρχαίους Χαλδαίους, οι οποίοι διατείνονταν ότι η μέτρηση ενός 24ωρου -και όλα τα γεγονότα που εμπεριέχει-, ξεκινά από τα μεσάνυχτα. Οι Χαλδαίοι ιερείς μπορεί να είχαν δίκιο που το έλεγαν στην εποχή τους, επειδή στα Ζιγκουράτ που ανέβαιναν, εντόπιζαν τα άστρα του ουρανού όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν, όταν πλησίαζε η ώρα του μεσονυκτίου. Έτσι έκαναν τις μετρήσεις τους και τις καθημερινές τους προβλέψεις. Αλλά στην δική μας σύγχρονη εποχή ξέρουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ειδάλλως θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της ώρας σε κάθε γεγονός που δεν γνωρίζουμε πότε έγινε, ή για κάθε άνθρωπο που δεν ξέρει πότε γεννήθηκε.

Άλλοι αστρολόγοι τοποθετούν αυθαίρετα τον Ωροσκόπο της Ελλάδας στην ζωδιακή θέση που έχει ο Ήλιος της χώρας μας, με αμφίβολα αποτελέσματα. Όμως οι περισσότεροι αστρολόγοι που ξέρω προσεγγίζουν τον Ωροσκόπο της Ελλάδας τοποθετώντας τον στις αρχές των Διδύμων (τοπική ώρα 12 το μεσημέρι). Γιατί αν δεν γνωρίζουμε την ώρα, το μεσημέρι ο Ήλιος μεσουρανεί και συνεπώς είναι πιο ισχυρός -η ιδέα αυτή ξεκίνησε από τον Alan Leo και επικράτησε σε Σχολές Αμερικανών και Άγγλων αστρολόγων. Και ολοένα περισσότερο εφαρμόζεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια-.

Μια επιπρόσθετη παράμετρος ίσως παρουσιαστεί σε νέους (άπειρους) αστρολόγους οι οποίοι μπορεί να αναρωτηθούν, αφού οι υπογραφές του πρωτοκόλλου έγιναν στο Λονδίνο, γιατί σχεδιάζω το ωροσκόπιο με συντεταγμένες Ναυπλίου; Απαντώ: Πρώτον, επειδή το Ναύπλιο εξακολουθούσε να είναι πρωτεύουσα της νεοσύστατης Ελλάδας μέχρι το 1834. Και δεύτερον, επειδή δεν έχει τόση αστρολογική σημασία το που υπογράφονται οι πολιτικές συμφωνίες, όσο τα έθνη τα οποία αφορούν από εκείνη την στιγμή κι έπειτα, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε ισχύ.

Για παράδειγμα, η Συνθήκη της Λωζάνης (24/7ου/1923) υπογράφηκε μεν στην Ελβετία αλλά έθεσε τα γεωγραφικά όρια της σημερινής Τουρκίας. Συνεπώς, δεσμεύει το τουρκικό έθνος και τις σχέσεις του με τους όμορους λαούς. Άλλο παράδειγμα, η Συνθήκη του Μάαστριχ (01/11ου/1993) υπογράφηκε μεν στο Λουξεμβούργο, αλλά η εφαρμογή της αφορά όλα τα εμπλεκόμενα ευρωπαϊκά μέλη, όπως την Ελλάδα.

Η ιστορία βρίθει από τέτοια παραδείγματα, όπως τις υπογραφές των αντιπροσώπων των κρατών στις αποφάσεις που κατά καιρούς εκδίδει ο ΟΗΕ, κατά τις οποίες δεν λαμβάνω ως έδρα τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, αλλά την πρωτεύουσα του εκάστοτε έθνους που αφορούν. Άλλο παράδειγμα: στην καθολική εκκλησία, όταν ο Πάπας ανακοινώνει μια απόφαση δεν αφορά μόνο τους Ιταλούς πιστούς με έδρα την αυτόνομη περιοχή του Βατικανού στην Ρώμη, αλλά επηρεάζει και τους καθολικούς πιστούς απ’ άκρου εις άκρον ανά την υφήλιο.

Ολοκληρώνω με ένα αντίστροφο παράδειγμα: την προσσελήνωση των Αμερικανών αστροναυτών που συνέβη στις 20 Ιουλίου 1969 με την αποστολή Apollo11. Επειδή δεν χρησιμοποιούμε σεληνοκεντρικές συντεταγμένες στα υφιστάμενα αστρολογικά μας προγράμματα (π.χ. “Θάλασσα της Γαλήνης”), αναγκαστικά κοιτάμε το συγκεκριμένο ωροσκόπιο με τοπική ώρα 15:17 CDT (20:18 UTC) στην γήινη περιοχή από την οποία είχε αναχωρήσει η άτρακτος, Cape Kennedy Space Center USA, με συντεταγμένες 28°30΄ Βόρειο πλάτος Γκρίνουϊτς, 80°36΄ Δυτικό μήκος Γκρίνουϊτς. Έτσι λαμβάνουμε Ωροσκόπο στις 02°21΄ Τοξότη που θα έλεγε κανείς ότι ταιριάζει στην ερμηνεία αυτού του γεγονότος, που δεν είναι άλλη από την επέκταση του ανθρώπου στο διάστημα. Αφού η αστρολογία είναι καθαρά συμβολική γλώσσα και δείχνει τον τρόπο που συνειδητοποιούμε και αξιολογούμε τα γεγονότα.

Παρενθετικά αναφέρω εδώ ότι κάθε ανάλυση ωροσκοπίου κράτους υπάγεται στον τομέα της κοσμικής ή πολιτικής αστρολογίας, όπως αλλιώς λέγεται. Όμως ο τομέας αυτός παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Επειδή ένα μεγάλο γεγονός μπορεί μεν να φανεί στο ωροσκόπιο ενός κράτους, αλλά, όσο σημαντικό κι αν είναι αυτό το γεγονός, εάν είναι αρκετά τοπικό, μπορεί να φανεί μόνο στο ωροσκόπιο της περιοχής ή της πόλης στην οποία συνέβη. Λόγου χάρη, ένας ισχυρός σεισμός που προκαλεί καταστροφές σε αρκετούς νομούς θα φανεί στο ωροσκόπιο του κράτους και θα επηρεάσει ψυχολογικά όλους τους πολίτες. Αλλά, αν συμβεί μόνο τοπικά, -φερ’ ειπείν σε ένα μικρό νησάκι της χώρας-, μπορεί να επηρεάσει μόνο το ωροσκόπιο του συγκεκριμένου νησιού. Επίσης μια καταστροφή που συμβαίνει αποκλειστικά εντός των ορίων μιας πόλης, διακρίνεται στο ωροσκόπιο αυτής (δείτε στα κάτωθι παραδείγματα).

Για την ιστορία οφείλω να πω ότι, η άγνωστη ώρα ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους είχε προβληματίσει αξιόλογους αστρολόγους, οι οποίοι στις αρχές της δεκαετίας του '80 ξεκίνησαν με πενιχρά τεχνολογικά μέσα, έρευνες, στον τότε “Σύλλογο Ουρανός” της Θεοδώρας Ντάκου. Και στις αρχές της δεκαετίας του '90 -καθώς εξελίσσονταν τα κομπιούτερ και τα προγράμματα στους υπολογιστές-, ο Γιάννης Ριζόπουλος στην πρώην Αστρολογική Σχολή “Astrologia Nova” επανεξέτασε το θέμα και προσέγγισε με επιτυχία την ώρα ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους (περί τις 11:30 ΠΜ).

Με τα σημερινά ερευνητικά δεδομένα που θα σας παρουσιάσω, θα διαπιστώσετε ότι η rectify ώρα ίδρυσης εντοπίζεται επακριβώς στις 11:31 π.μ. (LMT) -που σημαίνει 09:56ΠΜ τοπική ώρα υπογραφών του πρωτοκόλλου στο Λονδίνο, ήτοι λίγο προτού η καμπάνα του ρολογιού του Μπιν Μπεν ηχήσει 10 φορές-, ημέρα Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 1830(nc). Και αναφερόμενος στην πρωτεύουσα της Ελλάδας -που τότε ήταν ακόμη το Ναύπλιο-, έχουμε τον καθιερωτικό Ωροσκόπο στις 23º13' Ταύρου.  

Πλησιάζουμε δύο αιώνες από την αναγνώριση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Έτσι είχα στην διάθεσή μου πλήθος ιστορικών γεγονότων, τα οποία μπόρεσα να τα ερευνήσω, ώστε να εξακριβώσω την λειτουργία του καθιερωτικού ωροσκοπίου της πατρίδας μας. Και όπως διαπίστωσα, το καθιερωτικό ωροσκόπιο της χώρας μας με rectify ώρα 11:31 π.μ. (LMT) και με Ωροσκόπο στις 23º13' Ταύρου αποδείχθηκε στα 55 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που συνέβησαν στην πατρίδα μας.

Μεταξύ των οποίων είναι: δολοφονία Καποδίστρια, αρχή βασιλείας, ένωση Επτανήσων, καθιέρωση Εθνικού Ύμνου, κίνημα αξιωματικών, Βαλκανικοί πόλεμοι, Ένωση Ηπείρου και Μακεδονίας με την Ελλάδα, Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, Α΄ παγκόσμιος πόλεμος, Απελευθέρωση Ξάνθης και Θράκης, Μικρασιατική καταστροφή, Συνθήκη της Λωζάνης, δικτατορία Πάγκαλου, δικτατορία Κονδύλη, οριοθέτηση συνόρων στο Καστελόριζο, επαναφορά της μοναρχίας, δικτατορία Μεταξά, Β' παγκόσμιος πόλεμος και γερμανική κατοχή, τριετής εμφύλιος πόλεμος, δόγμα Τρούμαν, προσάρτηση Δωδεκανήσων, ξεριζωμός Ελλήνων από Ίμβρο και Τένεδο, έκρηξη ηφαιστείου Σαντορίνης, πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, εξέγερση του Πολυτεχνείου, εισβολή στην Κύπρο, Μεταπολίτευση, είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ (νυν ΕΕ), αναγνώριση εθνικής αντίστασης, ανακήρυξη Τουρκικών κατεχόμενων στην Κύπρο, ανακήρυξη Σκοπίων, κρίση στα Ίμια, ένταξη της Ελλάδας στην συνθήκη Σένγκεν, κράχ στο Χρηματιστήριο, είσοδος στην ευρωζώνη, Ολυμπιακοί Αγώνες, κ.α.

Όλα αυτά θα τα δείτε στην συνέχεια. Με γνώμονα ότι η αστρολογία δεν δικαιολογεί κανέναν και τίποτα. Η αστρολογία μονάχα ερμηνεύει τάσεις, συνθήκες και γεγονότα. Παρακάτω θα δείτε την ανάλυση με μεγάλες (αργές) διελεύσεις και με secondary προόδους. Με στενή ανοχή (+/- όριο ζωδιακής μοίρας) και με σωστή ταχύτητα προοδευμένου Ωροσκόπου και Μεσουρανήματος (πάγια επιλογή Naibod in Right Ascension, που σημαίνει “δεξιά ανάβαση”).

Για όσους ενδιαφέρονται παρουσιάζω 240 μεγάλα γεγονότα προς αστρολογική διερεύνηση, τα οποία συνέβησαν από το 1831 μέχρι και το 2021 και επιβεβαιώνουν την ημερομηνία του καθιερωτικού ωροσκοπίου της Ελλάδας στις 03 Φεβρουαρίου 1830 (nc). Και από αυτά τα 240 μεγάλα γεγονότα, ξεχωρίζουν τα 55 πιο σημαντικά γεγονότα (με μπλέ χρώμα), τα οποία επιβεβαιώνουν και την καθιερωτική ώρα (11:31ΠΜ). Το μόνο που θα χρειαστείτε ένα αστρολογικό πρόγραμμα αν επιθυμείτε να τα ελέγξετε. Εάν δεν έχετε, δοκιμάστε κάποιο από τα δωρεάν που αναφέρω στο blog μου. Εγώ για την έρευνα χρησιμοποίησα ως επί το πλείστον το Solar Fire έκδοση 9.0.29.

Η ερμηνεία που δίνω στο καθιερωτικό ωροσκόπιο είναι υπεραπλουστευμένη ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητή. Χρησιμοποιώ τους πιο έγκυρους δείκτες που είναι οι secondary πρόοδοι, οι διελεύσεις, και ελάχιστα μεσοδιαστήματα. Bάσει του κανόνα ότι όλες οι Όψεις λειτουργούν ταυτόχρονα: όταν εξετάζουμε ένα ωροσκόπιο για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αν εμφανίζονται μικτές Όψεις λειτουργούν ταυτόχρονα, δηλαδή τόσο οι αρμονικές, όσο και οι δυσαρμονικές. Παρά ταύτα, αν δεν έχετε κάνει βασικές σπουδές αστρολογίας και αν δεν έχετε εμβαθύνει στην αστρολογική σκέψη δεν θα σας είναι εύκολο να αντιληφθείτε τους συμβολικούς σχηματισμούς που τα υποδεικνύουν για να κατανοείτε την ερμηνεία τους. Παρακάμψετε ετούτη την ενότητα και μεταβείτε κατευθείαν ΕΔΩ στον επίλογο.

Διαφορετικά, πατήστε ΕΔΩ αν θέλετε να συνεχίσετε την ανάγνωση στην 4η σελίδα

 

Πνευματικά Διακαιώματα © 2024 by Michael Vrontakis is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

© Μιχάλης Βροντάκης