Πολιτική Αστρολογία

Η αστρολογία βρίσκεται παντού στην ζωή και στην φύση. Είναι ο παγκόσμιος χρονομέτρης και χρονοδείκτης των γεγονότων που σημειοδοτούν όχι μόνο την ροή της ιστορίας, αλλά και τον απλό, καθημερινό βίο του καθενός από εμάς. Και μπορούμε να δούμε την αστρολογία είτε σαν ολιστική επιστήμη, είτε σαν μεταφυσική τέχνη. Παράλληλα όμως, μπορούμε να την δούμε και σαν ένα τεράστιο τομέα έρευνας, ο οποίος χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεται η εγκόσμια ή πολιτική ή κοσμική αστρολογία (political astrology /mundane astrology) με την οποία εξετάζουμε ωροσκόπια ίδρυσης κρατών, κυβερνήσεων, οργανισμών, ομίλων, σωματείων, εταιρειών, κ.ο.κ. Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσεται η γενέθλια ή γενεθλιακή αστρολογία (natal astrology) με την οποία εξετάζουμε το ωροσκόπιο γέννησης ενός όντος, για να δούμε στοιχεία του χαρακτήρα του καθώς και μελλοντικές τάσεις ζωής.

Έχω ασχοληθεί επισταμένα και με τις δύο κατηγορίες. Και το γεγονός ότι συνειδητοποιώ τις αστρολογικές τάσεις, είναι αποτέλεσμα μεγάλης εκπαίδευσης, σκληρού διαβάσματος, έντονης εξάσκησης και εμπειρίας δεκαετιών, που μου επιτρέπουν συνεχώς να βελτιώνομαι.

Στην ανωτέρω κατηγοριοποίηση υπάρχουν βέβαια και ενδιάμεσοι κλάδοι, όπως είναι: η αστροσοφία (astrosophy), η εσωτερική αστρολογία (esoteric), η οικονομική αστρολογία (financial), η εκλογική αστρολογία (electional), η ωριαία αστρολογία (horary), η προγνωστική αστρολογία (predictions), κ.α. Οι ενδιάμεσοι κλάδοι αντιμετωπίζονται ως υποδιαιρέσεις των δύο κύριων κατηγοριών, και δυνητικά εντάσσονται στις προαναφερόμενες κατηγορίες, ανάλογα με το αν είναι συλλογικό ή ατομικό το θέμα που κάθε φορά εξετάζουμε. Για παράδειγμα, η γενεθλιακή αστρολογία απαρτίζεται από κλάδους όπως: Καρμική, Ψυχολογική, Αστροϊατρική, Συναστρία, Κοσμοβιολογία, Αστροχαρτογραφία, Οικονομική, Προγνωστική, κ.α.

Ο τομέας της προγνωστικής αστρολογίας είναι ομολογουμένως εξαιρετικά επικίνδυνος, και τον αποφεύγουν συστηματικά ακόμα και οι πιο φημισμένοι αστρολόγοι ανά τον κόσμο. Και στις σπάνιες περιπτώσεις που αναφέρονται σε αυτόν τον τομέα, φροντίζουν να το κάνουν ακροθιγώς, γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν ανεπανόρθωτα -αν μιλούσαν για κάποιο μεγάλο γεγονός που δεν θα συνέβαινε-. Στην πλειοψηφία τους προτιμούν να μιλούν για το πως θα πάνε τα 12 Ζώδια, αποφεύγοντας έτσι το ρίσκο ενός δημόσιου λάθους που θα διακύβευε την φήμη τους, Ακολουθούν αυτή την τακτική, επειδή ξέρουν ότι το εγγύς μέλλον είναι ρευστό και απρόβλεπτο -εφόσον υπεισέρχεται η ελεύθερη βούλησή μας ως νοήμονα όντα-, ενώ το απώτερο μέλλον εικάζεται θολά και αμυδρά, καθώς μοιάζει σαν άχρονο και αδιαμόρφωτο σε πολύ μακρινές τάσεις γεγονότων.

Αυτό το άρθρο είναι αρκετά περιεκτικό και το στηρίζω στο ωροσκόπιο της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Έθνους μας. Και για να γίνει ευκολονόητο συμπεριέλαβα επτά εικόνες. Ανεξάρτητα αν συμφωνείτε ή όχι με τα παρακάτω, διαβάστε για πράγματα που κανείς αστρολόγος δεν θα σας πει.

Στις 18 Οκτωβρίου 1981 (εικόνα 1η) αναλαμβάνει την εξουσία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δίνει τεράστιες παροχές στον λαό -προερχόμενες από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία όμως προορίζονταν για δημόσια έργα και για επενδύσεις που δεν έγιναν ποτέ-. Αστρολογικά είναι η περίοδος που ο secondary Ερμής κάνει Σύνοδο με την natal Σελήνη της χώρας μας μέσα στον 2ο Οίκο (των οικονομικών), αλλά ταυτόχρονα Τετραγωνίζει και την natal Αφροδίτη. Στην πλοκή αυτή συμμετέχει δυστυχώς ΚΑΙ ο tr. Ποσειδώνας (εξαπάτηση με χρήματα), που την μετατρέπει τελικά σε ΤΑΦ Τετράγωνο.

Στις 02 Ιουνίου 1985 (εικόνα 2η) το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξαναπαίρνει την εξουσία καθώς ο sec. Άρης δείχνει σχηματισμό Συνόδου με την natal Αφροδίτη, αλλά ταυτόχρονα ΚΑΙ Τετράγωνο με την natal Σελήνη της χώρας μας. Ακολουθεί δεύτερο “κύμα“ αχαλίνωτης παροχολογίας, αυτή την φορά με εγκαθίδρυση σπάταλης νοοτροπίας και ωχαδερφισμού, διορισμούς ημετέρων, ασυδοσία και σκάνδαλα.

Ας έρθουμε τώρα στο 1999 όπου η sec. Αφροδίτη αποχωρεί από την Σύνοδο που προηγουμένως είχε κάνει με την natal Σελήνη της χώρας μας στον 2ο Οίκο (των Οικονομικών), δείχνοντας έτσι πως ήταν θέμα χρόνου να έσπαγε η φούσκα που είχε δημιουργηθεί στον Γενικό Δείκτη ΧΑΑ.

Το μεγάλο κραχ του χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκίνησε επίσημα από τις 20 Σεπτεμβρίου 1999 (εικόνα 3η) γιατί το sec. MC ευρισκόμενο σε Αντίθεση με τον natal Ποσειδώνα έδειχνε την μεγάλη εξαπάτηση των επενδυτών, που ήταν κυρίως ο λαός. Την ίδια χρονική περίοδο, οι όψεις αυτές συνδέονται με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην συνέχεια ο Κώστας Σημίτης από την 1η Ιανουαρίου 2000 λανθασμένα παρέδωσε τα παλαιά μας χρέη σε γερμανική τράπεζα και μας έβαλε στο ευρώ (το προαναφερόμενο sec. MC εξακολουθούσε να κάνει Αντίθεση με τον natal Ποσειδώνα). Το ευρώ αποκλειστικά το χρησιμοποιούμε ως έθνος, από παραπλάνηση (sec. Ερμής σε Αντίθεση με natal Ποσειδώνα), από την 1η Ιανουαρίου 2002 (εικόνα 4η). 

Συνεπικουρικά, υπήρχε και μια Αντίθεση μεταξύ tr. Δία, sec Δία, tr Ήλιου (γι' αυτό τα καταναλωτικά προϊόντα ολοένα πληθαίνουν, και αντί να υπάρχει πτώση της εμπορικής αξίας λόγω όγκου προσφοράς, οι τιμές στα ράφια παραμένουν ακριβές -σε σύγκριση π.χ. με το Βερολίνο-).


Δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι που θέσφατα προειδοποιούσαν ότι θα ήταν μέγα λάθος να ενταχθούν στο ίδιο καλάθι ευρωνομίσματος πολλές ανομοιογενείς οικονομίες όμορων και παρακείμενων κρατών, χωρίς κοινή οικονομική διακυβέρνηση. 

Αλλά το ευρώ προσχεδιάστηκε για να μας επιβληθεί, κυρίως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι επίσης λανθασμένα τελέστηκαν στις 13 Αυγούστου 2004 (εικόνα 5η) sec. ASC Τετράγωνο με natal Ποσειδώνα της χώρας μας. Έτσι η πατρίδα μας χρεώθηκε επιπλέον 11 δις ευρώ!


Προσοχή, δεν αναφέρομαι απαξιωτικά στο σύνολο παραγωγής έργου όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Αναλύω μόνο τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα σε σχέση με τις αστρολογικές τους ενδείξεις.

Φτάνουμε τώρα στο 2008 όπου ο Κώστας Καραμανλής κατά την δεύτερη θητεία του στην εξουσία, συνειδητοποιεί ότι τα κρατικά ταμεία έχουν αδειάσει από ευρώ, αφού ως χώρα όχι μόνο δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα το περιζήτητο, αλλά δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα να τυπώνουμε ευρώ, παρά μόνο μέχρι δίευρα κέρματα -εδώ εμφανίζεται το οξύμωρο: δεν είμαστε σαν το Κόσοβο, ούτε σαν το Μαυροβούνιο-. Ταυτόχρονα οι ξένοι πιέζουν τον Κώστα Καραμανλή να ξεκινήσει αντιλαϊκά μέτρα τα οποία αποφεύγει με ελιγμό, παραιτείται από πρωθυπουργός και προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κερδίζει με ψεύτικες υποσχέσεις (λεφτά υπάρχουν) ο ΓΑΠ στις 04 Οκτωβρίου 2009. Είναι η χρονιά που ο tr. Πλούτωνας έχει μπει για τα καλά στον Αιγόκερω, ένδειξη ότι εντατικοποιείται ο έλεγχος της χώρας μας από ξένα κέντρα αποφάσεων (βλέπε Ομπάμα/Μέργκελ/ΔΝΤ/Τρόικα).

Παρενθετικά σας αναφέρω ότι με τον δείκτη transit Πλούτωνα στον Τοξότη (1995-2007) ζήσαμε την παγκοσμιοποίηση και μία θρυαλλίδα φαλκίδευσης των λαϊκών κεκτημένων. Ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα που διελαύνει στον Αιγόκερω, βιώνουμε καταφανώς οικονομική δικτατορία, η οποία μετατρέπει το όραμα της Ευρώπης των λαών, σε μια Ευρώπη των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Μέχρι σήμερα έχουν συμβεί τρεις επίσημες χρεοκοπίες στην πολύπαθη Ελλάδα: 1843, 1893 και 1932. Και οι τρεις αυτές χρεοκοπίες οφείλονταν πάντοτε στην αδυναμία της χώρας να εξυπηρετήσει τον υπέρογκο εξωτερικό δανεισμό, και παρατείνονταν με ακόμη μεγαλύτερο και επαχθέστερο δανεισμό, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος τελικά έσπαγε. Συνεπώς, κάθε ιστορική πτώχευση δεν συνέβη από την μία στιγμή στην άλλη, διότι κάθε φορά ήταν απόρροια συσσωρευμένων χρεών, τα οποία διογκώνονταν σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό δεν εστιάζομαι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, π.χ. την στιγμή που μπήκαμε στο ΔΝΤ, ούτε πότε υπογράψαμε τα Μνημόνια ή τα Μεσοπρόθεσμα. Και μοιάζει ήσσονος σημασίας ότι θα επιστρέψουμε στην δραχμή, που θεωρείται αστρολογικά βέβαιο σε βάθος χρόνου. Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ στο ριζικό σημείο του χάρτη που υποδεικνύει το γιατί μας συμβαίνουν επανειλημμένα περιστατικά πτωχεύσεων. Αυτό θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο.

Η γνώμη μου είναι ότι, στην πολιτική αστρολογία, το σημείο αυτό προσδιορίζεται στις έξι μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων, από το Τετράγωνο του Δία (σχέσεις της χώρας με το εξωτερικό, παροχές, βοήθεια /υποστήριξη που λαμβάνουμε από τους ξένους), στον Όγδοο Οίκο (χρήματα από τρίτους, δάνεια ή αποζημιώσεις), με τον Πλούτωνα (το χρήμα και ο έλεγχος της εξουσίας μέσω του χρήματος -ειδικά σε θέση Τετραγώνου-) σ.σ. ασφαλώς υφίστανται και άλλα κράτη χρεοκοπίες -όπως συνέβη πριν από λίγο στο Πουέρτο Ρίκο-, αλλά κάτω από πολύ διαφορετικές αστρολογικές συνθήκες.

Επίσης η Όψη αυτή στο ωροσκόπιο της Ελλάδας -που από όλα τα κράτη της υφηλίου την έχουμε μόνο εμείς, και σε αντεστραμμένους Tropical Koch Οίκους η πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ-, δείχνει ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν ισχυρά ξένα συμφέροντα που εμποδίζουν την πλήρη εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών, οι οποίες θα μας επέτρεπαν να εκμεταλλευθούμε στο έπακρον τα φυσικά κοιτάσματα που έχουμε στο υπέδαφος.

Υπάρχει ακόμη μια εξαιρετικά σημαντική ημερομηνία στην νεότερη ιστορία του έθνους μας: ανεξάρτητα από το πότε θα ανακοινωθεί η χρεοκοπία, έχουμε επίσημα πτωχεύσει στις 23 Απριλίου 2010 (εικόνα 6η), όταν ο ΓΑΠ εξήγγειλε σε πεντάλεπτο τηλεοπτικό διάγγελμα από το Καστελόριζο ότι “αναγκαζόμαστε” να μπούμε στο ΔΝΤ, και κατ' επέκταση να υποστούμε μέτρα λιτότητας, μνημόνια, απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων, κ.α. Τότε είπα ότι αυτή η οικονομική κρίση θα ρίξει τουλάχιστον πέντε εκλεγμένες κυβερνήσεις (απομένει να το δούμε γιατί τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη).

Τα μνημόνια ξεκίνησαν από τις 08 Μαΐου 2010. Όμως δεν πρέπει να σταθούμε στις παραπάνω ημερομηνίες ως αστρολογικά σημεία αναφοράς, αλλά στις προόδους και στις μεγάλες διελεύσεις που έδειχναν το κλίμα εκείνης της χρονικής περιόδου που μας οδήγησε σε βαθιά κρίση χρέους. Βλέπουμε δηλαδή την sec. Αφροδίτη να ξεκινά το ΤΑΦ Τετράγωνο με τον natal Δία και με τον natal Πλούτωνα (συνεπικουρούμενη ΚΑΙ από τον tr. Πλούτωνα), δείχνοντας έτσι ότι οι σκληροπυρηνικοί Ευρωπαίοι ζητούν τα χρήματά τους πίσω (που εξανεμίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ), έχοντας προτεσταντική αντιμετώπιση έναντι του ελληνικού λαού, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τις οικονομικές ατασθαλίες και οφείλει παραδειγματικά να τιμωρείται με αυστηρά μέτρα λιτότητας (δηλαδή με την πρόοδο της Αφροδίτης να πληρώνει τα σπασμένα του προοδευμένου Ερμή, και μάλιστα με τόκο)!

Επίσης οι ανωτέρω όψεις δείχνουν κυρίως ότι, είναι αμιγώς τεχνητή η κρίση, με την απαρχή ενός πακτωλού δισεκατομμυρίων ευρώ που πιθαναγκαστικά δανείζεται -δηλαδή υπερχρεώνει το ΑΕΠ- η χώρα μας, από το 2010 και έπειτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι οι Εταίροι δεν θέλουν την επιστροφή μας στην δραχμή, καθώς έτσι θα έχαναν το προτεκτοράτο που μεθοδικά δημιούργησαν, εφόσον θα ανακτούσαμε προοδευτικά την χαμένη μας εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Και προσπάθησαν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο αποφεύγοντας μια άτακτη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, μέχρι να αποσοβήσουν τον κίνδυνο που ελλόχευε για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες (κυρίως τις γερμανικές, έπειτα τις γαλλικές και τελευταίες τις ελληνικές). Αυτά είναι ιστορικά γνωστά και ειπωμένα από οικονομικούς και διεθνείς αναλυτές.

Φτάνουμε στο εσχατολογικό έτος 2012, όπου στις 20 Ιουνίου ανέλαβε -επίσης με ψεύτικες υποσχέσεις- πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, που στην ουσία αναμόχλευε την κινδυνολογία, επιτείνοντας τα μέτρα σκληρής δημοσιονομικής “προσαρμογής”.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 αναλαμβάνει το τιμόνι της εξουσίας ο Αλέξης Τσίπρας, ως τρίτος κατά σειρά εκλεγμένος πρωθυπουργός που μέσα σε μια πενταετία δίνει στον ελληνικό λαό φρούδες ελπίδες βλέπε sec. Ήλιος σε Σύνοδο με natal Κρόνο ΚΑΙ σε Αντίθεση με natal Ήλιο (στον 10ο Οίκο) δηλαδή Κυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα σημαίνει αυτό αστρολογικά, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση. Και επάξια διεκδικεί το βραβείο χρυσού βατόμουρου ως ο χειρότερος μεταπολιτευτικός θίασος που πρωταγωνιστεί σε ελληνική τραγωδία. Επειδή κανείς από τους κυβερνώντες δεν τολμά να ομολογήσει την αλήθεια στον λαό, πως δεν γίνεται σε μια πτωχευμένη χώρα να υπάρχει ευρώ χωρίς μνημόνια. Και κανείς από τους κυβερνώντες δεν είχε το σθένος να αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής ενός πραγματικού δημοψηφίσματος με αληθινά ερωτήματα, ούτως ώστε να επιτρέψει στον λαό να δώσει ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας.

Ως αστρολόγος δεν είμαι ουραγός της ιστορίας, ούτε υποστηρικτής ή φερέφωνο κανενός. Εκφράζω με ειλικρίνεια τις θέσεις μου και διατυπώνω τις απόψεις μου σε μεγάλα γεγονότα και κρίσιμα ζητήματα. Ας μείνουμε λοιπόν στην ουσία: σήμερα έχει αποχωρήσει εντελώς η sec. Αφροδίτη καθώς επίσης και ο tr. Πλούτωνας από το προπεριγραφόμενο ΤΑΦ Τετράγωνο, που σημαίνει ότι οι πολιτικοί που τώρα κυβερνούν την χώρα μας, και εφεξής, δεν θα μπορούν να προσβλέπουν σε υπέρογκες δανειοδοτήσεις.

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα; Μεταφορικά μιλώντας, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είχε φθάσει σε σημείο κορεσμού, σαν μια εύθραυστη φούσκα, η οποία δεν άντεχε άλλο, έμελλε να σπάσει με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το 2008 και έκτοτε τείνει να συρρικνωθεί. Στο διάστημα που πέρασε, είδαμε να γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες συγκράτησης του δημόσιου χρέους από όλες τις κυβερνήσεις, με το να παίρνουν αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, μεταθέτοντας έτσι το τοξικό χρέος, από ισχυρούς χρηματοπιστωτικούς ομίλους, προς τους λαούς. Αυτό γίνεται μέσα από ένα διεθνές σχέδιο σταδιακού αποπληθωρισμού (Ουρανός Τετράγωνο Πλούτωνας), το οποίο περιλαμβάνει επανειλημμένα μέτρα για περιστολή κρατικών δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, υπερφορολόγηση των πολιτών, αύξηση των τιμών, εκτίναξη της ανεργίας, εκτεταμένη λιτότητα και διαρκή φτωχοποίηση των εθνών.

Σημειώστε επίσης ότι, η συλλογική όψη Τετραγώνου μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα είχε να συμβεί από το 1930, τότε που ανακαλύφθηκε ο Πλούτωνας (21/01/1930) στο Ζώδιο του Καρκίνου. Μόνο που αυτή την φορά ο Πλούτωνας βρίσκεται στο απέναντι Ζώδιο, στον Αιγόκερο, που αστρολογικά σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις (Αιγόκερως) υπακούν σε εντολές οικονομικών κολοσσών (Πλούτωνας): Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Τρόικα, Θεσμοί, κ.α. Και περισσότερο από όλους πλήττονται χώρες σαν την Ελλάδα, που βάλλονται και στο ιδρυτικό τους ωροσκόπιο από αυτή την όψη.

Για απόσβεση του δημόσιου χρέους τα προσεχή χρόνια, -υπαινίχθηκα στο τελευταίο άρθρο την πρωτοχρονιά του 2015-, ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα τείνουν να παραχωρήσουν νησιωτικές εκτάσεις και παράκτιες περιοχές, μικρές ή διάσπαρτες, σε στρατηγικούς εταίρους και σε ξένους επενδυτές.

Εάν γινόταν μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα προσέφερε έρεισμα σε ακόμη οχτώ κράτη-μέλη που επίσης θα ήθελαν να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη. Και θα επηρέαζε την διακύμανση των χρηματαγορών -το πολύ για τρεις εβδομάδες, κατά την γνώμη μου-. Η Ελλάδα θα κατοχύρωνε θεσμικό δικαίωμα να τυπώνει και δικό της νόμισμα, όπως έπραξε το Βατικανό, το Μονακό, ο Άγιος Μαρίνος και η Ανδόρα. Εκτός κι αν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη γινόταν κάποια άλλη στιγμή, π.χ. τον Οκτώβριο 2015, γιατί τότε, με την τρίτη διέλευση του tr. Κρόνου από τον πρώτο δεκανό του Τοξότη, δεν αποκλείεται να δούμε ένα πιθανό κραχ σε διεθνείς χρηματαγορές, όπως έχω ήδη γράψει, αναφερόμενος στον Αστρολογικό Χάρτη της Γης.

Μολονότι είμαι καθολικά αντίθετος με το διεθνές σχέδιο σταδιακού αποπληθωρισμού, που φαίνεται από το παρατεταμένο Τετράγωνο μεταξύ Ουρανού-Πλούτωνα, προς το παρόν μοιάζει σαν η μόνη ευρωπαϊκή συνταγή για την διατήρηση του σαθρού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ούτως ώστε να αποφευχθεί όσο είναι δυνατόν η κατάρρευση των χρηματαγορών -ήδη καραδοκεί μια νέα παγκόσμια κρίση που θα μπορούσε να ξεσπάσει από την Κίνα-!

Αν υπάρχει κάτι πολύ ουσιαστικό που αξίζει να κρατήσουμε από την παρούσα, τελευταία αστρολογική ανάλυση, είναι το εξής: σταδιακά ολοκληρώνεται το επταετές κοσμικό Τετράγωνο μεταξύ tr. Ουρανού και tr. Πλούτωνα που δείχνει την οικονομική κρίση η οποία μας ταλανίζει από την Άνοιξη του 2010. Που σημαίνει ότι σήμερα η κυβέρνηση παλινωδεί, αλλά αργότερα θα κλυδωνίζεται. Το 2015 δεν είναι έτος καταλυτικών εξελίξεων, όσο θα είναι το 2016 (που το έχω χαρακτηρίσει ως χρονιά των σεισμών). 

Κατά συνέπεια, πιστεύω ότι θα συμβεί ένα σπουδαίο γεγονός από την Άνοιξη 2016 και μετά, το οποίο μεσομακροπρόθεσμα θα αποβεί δραστικά καλό, ως προς την παρατεταμένη κρίση χρέους της χώρας μας. Και αν συνυπολογίσουμε ότι από την ερχόμενη Άνοιξη το sec. MC θα βρεθεί σε ακριβή Αντίθεση με τον natal Ουρανό στον 10ο Οίκο (της κυβέρνησης), -αυτή ή όψη ξεκινά έξι μήνες πριν, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2015, και ολοκληρώνεται έξι μήνες μετά, δηλαδή προς την Άνοιξη του 2017- δείχνει ότι το αναμενόμενο γεγονός θα εκδηλωθεί με αρκετά αιφνιδιαστικό και απρογραμμάτιστο τρόπο και θα προκαλεί ανατροπές ή ρήξεις στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, συσχετισμούς ή συνασπισμούς, με συχνές εκλογικές αναμετρήσεις, ανακατατάξεις ή βραχύβιες κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, εθνικής ενότητας, εθνικής σωτηρίας, ή όπως αλλιώς θέλετε να τις λέτε.

Συνοψίζοντας, η Ευρώπη των οραμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, φαίνεται ότι από το 2009 μετατρέπεται βαθμιαία σε Οικονομική Κοινότητα του “Δ' Ράιχ”. Και για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω πως οι Ευρωπαίοι Εταίροι, παρόλο που λένε ότι δείχνουν την πόρτα μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, -σε ένα ατέρμονο γαϊτανάκι δηλώσεων και διαψεύσεων-, δεν σημαίνει ότι θα επιθυμούσαν την χώρα μας ΚΑΙ εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα επόμενα χρόνια. Ακούγεται αντιφατικό, αλλά δεν είναι. Γιατί οι νεοταξίτες που σχεδιάζουν έναν μελλοντικό πόλεμο (βλέπε παρακάτω), προσπαθούν διπλωματικά να έχουν στο πλευρό τους όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους, έτσι ώστε να υποστούν λιγότερες αντιδράσεις και απώλειες, προσδοκώντας σε νίκη.

Με άλλα λόγια, οι εν λόγω Εταίροι σήμερα έχουν οχυρωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν φοβούνται τόσο την ιδέα της δραχμής γιατί δεν έχουν μεγάλη ανάγκη πλέον την Ελλάδα, και με τις αλλεπάλληλες πιέσεις που μας εξασκούν για αποδοχή νέων Μνημονίων, μας ωθούν κυριολεκτικά να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη ως λαός. Και εξηγούμαι: το σχέδιο Desertec (σελ. 54-55 του βιβλίου Αυτό Είναι το Μέλλον), που φιλόδοξα ξεκίνησε το 2009 με σκοπό να μετατρέψει σταδιακά την έρημο Σαχάρα σε μια κολοσσιαία ηλιακή γεννήτρια παραγωγής τεραστίων ποσοτήτων ηλεκτρικού ρεύματος, -και με αυτό τον τρόπο να τροφοδοτούσε κατά 20% την Ευρώπη-, εγκαταλείφθηκε στις 25 Ιουνίου 2013 από την γεωστρατηγική ατζέντα των Γερμανικών κοινοπραξιών (RWE, MunichRE, ABB, Siemens, Enel, Eon, Deutsche Bank, Commerzbank, Bosch, Bilfinger, Audi, Evonik), εξαιτίας του πολυέξοδου και μη ανταποδοτικού χαρακτήρα. Και σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ο Πούτιν ανάβει την σπίθα του πολέμου στην Ουκρανία, εισβάλλοντας στην Κριμαία την 1η Μαρτίου 2014, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα στους Γερμανούς -και στους δορυφόρους τους-, ότι δεν μπορούν να προσβλέπουν σε ουκρανικές ενεργειακές πηγές.

Εντούτοις, το ενδιαφέρον των νεοταξικών Εταίρων παραμένει σε μεγάλο βαθμό στο φυσικό αέριο, ως καθαρή και άφθονη φυσική πηγή ενέργειας που θα χρησιμοποιούν για τις επόμενες δεκαετίες (εικόνα 7η). Γι' αυτό επιθυμούν να προάγουν συμφωνίες με την Σαουδική Αραβία για κατασκευή αγωγού, ούτως ώστε να παρακάμψουν τα ρωσικά κεφάλαια και συμφέροντα. Οι Σαουδάραβες είναι στο θρήσκευμα Σουνίτες, δηλαδή φανατικοί Ισλαμιστές. Και υποστηρίζουν τους Τζιχαντιστές που προελαύνουν, με πιθανότερο σκοπό να δημιουργήσουν μελλοντικούς δρόμους για την ενέργεια (δείτε δημοσιογραφική ανάλυση της Deutsche Welle, αποκαλύπτει πως οι Σαουδάραβες χρηματοδοτούν τον ISIS, πατώντας ΕΔΩ ).

Ξεκινώντας -σε πρώτη αστρολογική φάση- από την Σαουδική Αραβία, ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να σχεδιάζεται μέσω Ιράκ-Συρίας, Τουρκίας-Βουλγαρίας, Σκοπίων-Αλβανίας, κ.ο.κ. μέχρι να καταλήξει να τροφοδοτεί την Κεντρική Ευρώπη. Με δυο λόγια, τις επόμενες δεκαετίες ίσως δούμε την δημιουργία αγωγών φυσικού αερίου από αραβικές ή ακόμη και Βορειοαφρικανικές χώρες, προς την υπερκαταναλωτική Ευρώπη.

Ίσως δεν τα γνωρίζατε όλα αυτά, ή μπορεί και να τα αμφισβητείτε, μα φαίνονται ως αστρολογικές τάσεις τα επόμενα χρόνια. Γι' αυτό επιμένω πως οι νεοταξίτες Εταίροι δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη πλέον την Ελλάδα, όσο άλλες χώρες όπως Τουρκία (κυρίως), Αλβανία, καθώς και Σκόπια, τις οποίες θα επιχειρήσουν να εντάξουν στην ευρωπαϊκή ένωση. Κοντολογίς, το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης που τώρα παίζεται στην σύγχρονη γεωπολιτική σκακιέρα, θέλει και στρατό που προετοιμάζεται στην Πολωνία εναντίον της Ρωσίας (ίσως ακολουθήσουν χώρες της Βαλτικής σε επόμενη φάση).

Κλείνοντας, καλό θα είναι να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για τον επικείμενο πόλεμο που δείχνει η αστρολογία -για τον γεωπολιτικό έλεγχο της ενέργειας-. Τον θεωρώ νομοτελειακό, και ως εκ τούτου αναπόφευκτο. Και παραμένω ο μόνος αστρολόγος που το λέω από το 2009 στο δωρεάν βιβλίο μου Αυτό Είναι το Μέλλον (σελ. 65), προειδοποιώντας όλους τους αναγνώστες. Σήμερα βλέπουμε την φλόγα να σιγοκαίει στην Ουκρανία και να φουντώνει στην Μέση Ανατολή.

Οι επόμενοι μήνες αναμένονται πολύ δύσκολοι για όλους. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται στο ωροσκόπιο της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του έθνους μας. Συγχωρήστε με για τον τραχύ τόνο του άρθρου, σκοπός μου δεν είναι να ωραιοποιήσω τις εντυπώσεις -στην πολιτική αστρολογία τα μελλούμενα οφείλουμε να προβάλλουμε με ρεαλισμό, να εκφράζουμε με αλήθειες και να αντιμετωπίζουμε με φρόνηση-.

Με το βιβλίο μου ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ έδωσα και δίνω ελπίδα με αστρολογικά επιχειρήματα σε κάθε αναγνώστη, γιατί, παρά τις αντιξοότητες, η ανθρωπότητα θα συνεχίσει την πορεία της στον γαλάζιο μας πλανήτη, τουλάχιστον για τα επόμενα 1000 χρόνια. Σε πείσμα των εσχατολογιών που εξακολουθούν να διαδίδουν οι απανταχού επιτήδειοι, δοκησίσοφοι και Κασσάνδρες. Όντως, σε κάθε έναν που θα πιστέψει το αντίθετο, υιοθετώντας νέες εσχατολογικές προφητείες που θα ανακύψουν εντός της τρέχουσας χιλιετίας, εγγυώμαι και υπογράφω ότι όλες θα αποτύχουν παταγωδώς και θα διαψευστούν πανηγυρικώς.

Γιατί η αστροσοφία διδάσκει ότι: “το Σύμπαν εξελίσσεται μέσα σε μια αδιάκοπη χωροχρονική ροή, και η επέκτασή του συνεχίζεται, ως μία αδιάκοπη ακολουθία. Και κατ’ αναλογία, η ανθρώπινη κοινωνία πληθωρίζεται, επειδή ζούμε μέσα σε ένα διαστελλόμενο Σύμπαν, μαζικής παραγωγής των προτύπων του, οι δομές των οποίων γίνονται ολοένα και πιο εύτακτες, και κατά καιρούς, αυξάνονται σωρευτικά. Στο εκτενές κείμενο που έχω δημοσιεύσει, αρκεί να σταθείτε μόνο σε αυτή την υπογραμμισμένη φράση μου για να συνειδητοποιήσετε τον λόγο για τον οποίο, επί αιώνες και χιλιετίες, διαψεύδονται όλες οι καταστροφολογίες.

Αναμφίβολα βιώνουμε ιστορικές στιγμές. Παρά ταύτα, αν νομίζετε πως ως λαός περνάμε άσχημα, να ξέρετε ότι αν ζούσαμε σε περασμένους αιώνες, τότε θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη μοίρα, ως προς το εύρος των διαχειριστικών μας δυνατοτήτων. Και να θυμάστε ότι η Ελλάδα θα βγει ωφελημένη από τα προλεγόμενα. 

Στην Πολιτική Αστρολογία τα μεγάλα κοσμικά γεγονότα, καθώς εκτυλίσσονται σε μια σειρά συνεπαγωγικών αποτελεσμάτων, βλέπουμε να ακολουθούν συμπαντικά πρότυπα και να κάνουν ιστορικούς κύκλους, οι οποίοι επαναλαμβάνονται με παρεμφερείς τρόπους.

Είναι φύσει αδύνατον να γίνει λεπτομερής και ακριβής περιγραφή του μέλλοντος, διότι είναι ρευστό και απρόβλεπτο, αφού συνδιαμορφώνεται κάθε στιγμή που περνά από την ελεύθερη βούληση του καθενός μας. Συνεπώς, μόνο σενάρια από υπολογισμούς πιθανοτήτων μπορώ να εκφράζω, με βάση την συσσωρευμένη αστρολογική μου γνώση και εμπειρία.

© 2015, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ