Αστρολογία και Εξωγήινοι

Αγαπητοί αναγνώστες, ίσως διερωτηθείτε τι σχέση θα μπορούσε να έχει το θέμα εξωγήινων θεάσεων σε ένα σοβαρό αστρολογικό blog. Οι εξωγήινοι αποτελούν επιπρόσθετο στοιχείο ενδιαφέροντος για έναν αναζητητή της μεταφυσικής γνώσης, αφού υπάρχουν αναφορές γι' αυτούς σε όλες τις θρησκείες και μυθολογίες του κόσμου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, δεν έχουμε συγκεκριμένα ωροσκόπια για να ερμηνεύσουμε, -πέρα από ένα μεμονωμένο περιστατικό συντριβής UFO στο Rosswell του Νέου Μεξικού, που διαδόθηκε από την τοπική κοινωνία στις 07 Ιουλίου 1947-, επειδή οι θεάσεις ΑΤΙΑ είναι μια συνεχιζόμενη κατάσταση που εξελίσσεται τα τελευταία 4.000 χιλιάδες χρόνια.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε το πως ερμηνεύεται αστρολογικά όλη αυτή η φιλολογία που υπάρχει, πέρα από την επιστημονική φαντασία περί εξωγήινης ζωής. Η κρατούσα επιστημονική άποψη είναι ότι η ζωή στην αρχέγονη Γη προήλθε από κομήτες και μετεωρίτες που μετέφεραν τα πρώτα ζωτικά χημικά συστατικά, στα οποία βασίστηκε η ανάπτυξη των πρώτων μορφών ζωής -απόσπασμα από σχετική μελέτη της αστροβιολόγου Δρ. Sandra Pizzarello που δημοσιεύτηκε το 2011 στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (RNAS) του πανεπιστημίου της Αριζόνα-.


Στην αστρολογία οι Ιχθείς συμβολίζουν την ενότητα των πάντων, δηλαδή την ολότητα του Σύμπαντος. Και ο αστρολογικός κυβερνήτης τους, ο Ποσειδώνας, συμβολίζει τις πάμπολλες διαστάσεις που υπάρχουν, και τους παράλληλους νοητικούς κόσμους. Συνεπώς, ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τον μύθο μέσα από τον οποίο μπορούμε να προσεγγίσουμε οτιδήποτε το υπερφυσικό. 

Όποιος νομίζει πως μόνο εμείς έχουμε κατοικήσει στην Γη, λανθάνει οικτρά. Λόγου χάρη, μέχρι τον 5ο μ.Χ. αιώνα υπήρχαν τέρατα και γίγαντες ανάμεσά μας. Αν μπείτε στο Youtube και πληκτρολογήσετε π.χ. την φράση “giant skeletons” θα δείτε τι εννοώ. Ο Οργανισμός Disclosure Project έχει καταγράψει 58 εξωγήινες φυλές που επισκέπτονται την Γη, όπως αποκάλυψε σε μια παρουσίαση το 2008.


Αυτό που εγώ έχω να πω, με την Εαρινή Ισημερία στους Ιχθείς -κατά τα τελευταία 2.000 χρόνια-, χάσαμε μια μοναδική αστρολογική ευκαιρία που είχαμε, να αναπτύξουμε τρόπους επαφής με εξωγήινα όντα, θετικώς διακείμενα προς την ανθρωπότητα. Γιατί πρώτον δεν ήμασταν τεχνολογικά έτοιμοι να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Δεύτερον δεν ήμασταν πολιτισμικά έτοιμοι να τους αποδεχτούμε. Τρίτον και σπουδαιότερον, οι 4 μεγαλύτερες (εγκαθιδρυμένες) θρησκείες ανά τον κόσμο, -Χριστιανισμός, Ισλαμισμός, Ινδουισμός, Βουδισμός-, απέφυγαν κάτι τέτοιο, αφού εξ ορισμού θα έχαναν τεράστια πλήθη πιστών.

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Το 1977 τα διαστημικά σκάφη Voyager 1 & 2 της NASA ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τα πέρατα του Σύμπαντος. Μεταξύ άλλων, μεταφέρουν δύο χρυσούς δίσκους, πάνω στους οποίους είναι χαραγμένος ένας χαιρετισμός προς νοήμονα όντα που ίσως συναντήσουν κάποτε. Οι δίσκοι αυτοί περιλαμβάνουν επίσης ήχους, μουσική και 115 χαρακτηριστικές εικόνες από την Γη.

Παράλληλα η NASA έχει ιδρύσει το ινστιτούτο SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) με το οποίο ψάχνει να συλλάβει ραδιοκύματα που να σημαίνουν κάτι, αν προέρχονται από νοήμων εξωγήινη πηγή.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να κάνω μια ιστορική αναδρομή, και θα διαπιστώσετε πόσο σημαντική είναι. Την δεκαετία του '90 συνήθιζα να παρακολουθώ διαλέξεις για ποικίλα μεταφυσικά θέματα, που διοργάνωνε στο κέντρο της Αθήνας, το τότε βιβλιοπωλείο Aldebaran (Χαρίλαου Τρικούπη 134). Εκεί μέσα είχα γνωρίσει διακεκριμένους ομιλητές, και πρόσωπα που αργότερα με έφεραν σε επαφή με τον μηχανολόγο, φυσικό και μεγάλο εφευρέτη Γεώργιο Γκιόλβα, ο οποίος ενδιαφερόταν να του πω το ωροσκόπιό του.

Συναντήθηκα με τον εκλιπόντα ένα καλοκαιρινό απόγευμα και ανέλυσα τον αστρολογικό του χάρτη. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο αξέχαστος Παύλος Κυράγγελος, ο οποίος κατέθεσε και την δική του εξαίρετη αστρολογική γνώμη. Με την ευκαιρία συζητήσαμε για ποικίλα θέματα. Όταν πέρασε η ώρα, ο Γκιόλβας ξεκίνησε να μας λέει πως από την στιγμή που κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τον Αριστοτέλη, συνειδητοποίησε πως η ανθρωπότητα προέρχεται από βιολογικές μεταλλάξεις, πως έγινε διαστημική σπορά, και πως το DNA μας προέρχεται από τον Σείριο.

Ο Κυράγγελος συμφώνησε μαζί του, προσθέτοντας μάλιστα ότι σύμφωνα με τις διηγήσεις του Ομήρου, οι 12 Θεοί κατοικούσαν στον Όλυμπο. Όχι στο ψηλότερο βουνό που νομίζουμε, αλλά σε ένα πολύ μεγάλο εξωγήινο σκάφος, το οποίο υπερίπτατο στον ελληνικό ουρανό. Και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το έλεγαν Όλυμπο, που ετοιμολογικά προέρχεται από την ρίζα “λαμπ” η οποία σημαίνει “όλο λάμψη”, “ολολαμπής”, “ολόλαμπρος”, επειδή έφεγγε σαν θεϊκή δύναμη (δείτε μια καλλιτεχνική απεικόνιση):
Παρενθετικά να πω ότι την εποχή που συναντηθήκαμε, ο καθηγητής Γκιόλβας είχε αρχίσει να επεξεργάζεται την ιδέα πως αν συνδέαμε αντίστροφα έναν τουρμποκινητήρα, θα πετυχαίναμε πλήρη αναρρόφηση του αέρα, κι έτσι θα δημιουργούσαμε απόλυτο κενό γύρω από την μπροστινή μεριά ενός φουτουριστικού αεροσκάφους, το οποίο θα ήταν δυνατόν να πετάξει με ασύλληπτες ταχύτητες στην ελεύθερη ατμόσφαιρα, αφού ουσιαστικά θα είχε μηδενική αντίσταση ανέμου. -Τα τελευταία χρόνια η επινόησή του βρήκε εφαρμογή σε τορπίλες ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων, οι οποίες, εάν εκτοξευτούν, διασχίζουν τα ύδατα με υπερηχητική ταχύτητα-!

Όταν έφτασε η στιγμή να ρωτήσω τον αείμνηστο Γκιόλβα για το δόγμα της μετενσάρκωσης, απάντησε πως “όταν πεθάνουμε, οι ψυχές μας δεν ξαναγυρίζουν πίσω, γιατί τότε η Γη θα έμοιαζε σαν μια απέραντη φυλακή με ισοβίτες που επιχειρούν ανεπιτυχώς να αποδράσουν”. Ο Κυράγγελος φάνηκε κάπως προβληματισμένος, αλλά εμένα με ικανοποίησε πλήρως εκείνη η απάντηση.
Όσον αφορά τα σκάφη των εξωγήινων -τα επονομαζόμενα ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα)-, από την φιλική συζήτηση που κάναμε με τον Γκιόλβα, συμπέρανα ότι πρέπει να αποτελούνται από δύο βασικά χαρακτηριστικά -εάν κατάλαβα καλά από την περίπλοκη τεχνική ορολογία που χρησιμοποιούσε-. 

Το πρώτο χαρακτηριστικό, έχουν ένα εσωτερικό κέλυφος, το οποίο παραμένει αρκετά σταθερό. Το δεύτερο χαρακτηριστικό τους, έχουν εξωτερικά κελύφη που στροβιλίζονται, δημιουργώντας ισχυρή ηλεκτρομαγνητική δύνη, η οποία φαντάζομαι πως καμπυλώνει τον χωροχρόνο. Πιθανολογώ πως με αυτό τον τρόπο οι εξωγήινοι μπορούν να διανύουν με ΑΤΙΑ (δηλαδή με UFO), τεράστιες αποστάσεις, απίστευτα γρήγορα (δείτε την ανωτέρω καλλιτεχνική απεικόνιση). 

Και λέω ότι πιθανολογώ, γιατί τα συμπεράσματα αυτά ενδέχεται να μην σας τα μεταφέρω σωστά, αφού είναι αποκλειστικά δικά μου, από όσα δηλαδή μπόρεσα εγώ να καταλάβω, από την περίπλοκη τεχνική ορολογία που χρησιμοποιούσε ο καθηγητής.

Ο αείμνηστος Γκιόλβας είπε ότι οι ραδιοσυχνότητες που κατά καιρούς συλλαμβάνουμε από το διάστημα, δεν είναι επειδή κάποιοι εξωγήινοι αποφάσισαν ξαφνικά να επικοινωνήσουν μαζί μας. Τις εκπέμπουν από τους πλανήτες τους, σαν extra κινητήριο δύναμη για τις εφεδρικές μηχανές των διαστημοπλοίων τους, όταν εκείνα εν πτήση πάθουν σοβαρή τεχνική βλάβη. Και ξετύλιξε μια μεγάλη “αφίσα” που κρατούσε, η οποία αναπαριστά το ηλεκτρονικό φάσμα, δηλαδή το φάσμα όλων των συχνοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται ή απορροφάται από υλικά αντικείμενα.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το ηλεκτρονικό φάσμα εκτείνεται από τις πιο χαμηλές συχνότητες -οι οποίες χρησιμοποιούνται για ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις-, μέχρι την ακτινοβολία γάμμα στο τέλος του μικρού μήκους κύματος. Δηλαδή το γράφημα καλύπτει μήκη κύματος από χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι το κλάσμα ενός ατόμου! Γιατί το μακρύτερο μήκος κύματος ισοδυναμεί με το μέγεθος του ίδιου του Σύμπαντος, ενώ το πιο ελάχιστο όριο αντιπροσωπεύει την περιοχή Planck.


Ο Γκιόλβας εξήγησε ότι, ενώ το σύστημα ταξινόμησης είναι γενικά ακριβές, στην πραγματικότητα υπάρχει επικάλυψη μεταξύ γειτονικών τύπων της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Για παράδειγμα, τα ραδιοκύματα στα 50 Hz μπορούν να παραληφθούν από τους αστροφυσικούς, να μην μελετηθούν σαν δυνητικά εξωγήινα σήματα, εάν θεωρήσουν ότι προέρχονται από βόμβο καλωδίων κατά την μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Και συνεχίζοντας, ο Γκιόλβας είπε ότι οι εξωγήινοι δεν αποικούν τον πλανήτη μας, χιλιάδες χρόνια τώρα, κυρίως για τρεις λόγους. Πρώτον, επειδή δεν είναι αρκετά ζεστός για τα δικά τους τα δεδομένα, ούτως ώστε να έχουν μακρόχρονη επιβίωση.

Δεύτερον, επειδή οι εξωγήινοι μάς παρακολουθούν και βλέπουν να κάνουμε ληστείες, βιαιοπραγίες, δολοφονίες, πολέμους, δηλαδή στρεφόμαστε εναντίον του είδους μας, αφού αλληλοσκοτωνόμαστε. Οι εξωγήινοι δεν καταλαβαίνουν την διαφορά που μας χωρίζει ανάμεσα σε ένα σπίτι, σε ένα σύνορο, σε μια σημαία ή σε μια θρησκεία. Τα βλέπουν σαν εμφύλιο πόλεμο, και αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος που μας θεωρούν κατώτερο εξελικτικό είδος -όχι επειδή έχουμε χαμηλότερη τεχνολογία-.

Τρίτον, διότι υπάρχουν αμέτρητα μικρόβια στην Γη, και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι εκπαιδευμένο να τα καταπολεμά. Σκεφτείτε, ακόμη και ο άνθρωπος, -ο οποίος έχει χιλιάδες χρόνια παρουσίας στην Γη-, δεν έχει καταφέρει να χτίσει αλώβητο ανοσοποιητικό.

Στο σημείο αυτό θυμάμαι πως συμφώνησε ο Κυράγγελος, λέγοντας ότι ήταν άλλοι οι εξωγήινοι που μας επισκέφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια και μας χάρισαν μαθηματικές γνώσεις, επιστημονική σκέψη, ιατρικές συμβουλές, χρήσιμα εργαλεία και πολιτισμό, όπως καταμαρτυρούν ευρήματα εξωγήινης αρχαιολογίας. Ο Κυράγγελος άνοιξε ένα φάκελο που κρατούσε μαζί του και μας έδειξε φωτογραφίες, που σήμερα μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο κι αν ψάξετε θα δείτε λεπτομέρειες για καθεμιά.

Οι πρώτες τρεις φωτογραφίες είναι από την πυραμίδα της Γκίζας, και προέρχονται από τον αρχαιολόγο Sir William Petrie. Σήμερα έχουν διασπαρεί τόσο στο αρχαιολογικό μουσείο Rockefeller στα Ιεροσόλυμα, όσο και στο μουσείο Petri, στο Malet Place του Camden, κοντά στο Gower Street, του Λονδίνου. 

 


Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ανάγλυφο από ναό των Μάγια. Απεικονίζει έναν αστροναύτη στο Palenque (σαν να καβαλά ιπτάμενη μοτοσυκλέτα):

Δείτε φωτογραφία αγαλμάτων Vinca από την Σερβία, που σύμφωνα με αρχαιολόγους, θεωρούνται ότι είναι πάνω από 7.000 ετών:


Δείτε φωτογραφία αγαλμάτων από το νησί Nuku Hiva στο αρχιπέλαγος Marquesas της Γαλλικής Πολυνησίας:

Αυτά είναι τα highlights περιστατικά που έχω συγκρατήσει από εκείνο το απόγευμα που συναντηθήκαμε. Και θυμάμαι ότι πήρα τον λόγο, καταθέτοντας την άποψη ότι την δεκαετία του '50 πύκνωσαν οι θεάσεις UFO παγκοσμίως, και τότε ο διάσημος ψυχίατρος Carl Jung τις απέδωσε στο γεγονός ότι ήταν φαινόμενο μαζικής υστερίας, προκαλούμενο από το συλλογικό ασυνείδητο, επειδή οι λαοί είχαν βγει από έναν πολύ καταστροφικό πόλεμο, έχοντας μεγάλη ανάγκη σωτηρίας. Γι' αυτό έβλεπαν στους ουρανούς κοινά οράματα, σαν υποκατάστατα του Θεού. Έτσι δημιουργήθηκε η εκδοχή ότι τα UFO θα λύτρωναν την ανθρωπότητα από τα δεινά της, και υπάρχουν ακόμη οπαδοί που τα λατρεύουν σαν θρησκεία!

Ο δε Κυράγγελος, που με τις φωτογραφίες του εκείνο το απόγευμα μάς είχε πείσει ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν, ολοκλήρωσε την συζήτηση λέγοντας ότι άλλοι εξωγήινοι μάς επισκέπτονταν την δεκαετία του '50, και άλλοι σήμερα. Γιατί τα ΑΤΙΑ εκείνων διέκοπταν την μηχανή του αυτοκινήτου, έκλειναν τον φακό, σταματούσαν το ραδιόφωνο, έσβηναν το φιλμ της φωτογραφίας. Ενώ τα ΑΤΙΑ των σημερινών δεν διακόπτουν το ηλεκτρικό ρεύμα στις μεγαλουπόλεις -όποτε εμφανίζονται-, ούτε σταματούν καμιά τηλεπικοινωνία μας, όσο κοντά κι αν πλησιάσουν.

Ωστόσο μας επέστησε την προσοχή ο Κυράγγελος, λέγοντας ότι άλλοι είναι οι εξωγήινοι που μας έδωσαν τις γνώσεις τους στην αρχαιότητα, επειδή απεικονίζονται με προστατευτικές στολές και σκάφανδρα. Και άλλοι είναι οι εξωγήινοι -για τους οποίους γίνεται ντόρος τελευταία-, που ίσως ζουν ανάμεσά μας και επικοινωνούν τηλεπαθητικά μεταξύ τους. Αυτοί δεν φορούν προστατευτικές στολές, και ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνουν μολυσματικοί ή επικίνδυνοι, εάν τους πλησιάσουμε.

Το σίγουρο είναι πως όσο περνούν τα χρόνια, ολοένα θα μαθαίνουμε κάτι περισσότερο για την παρουσία τους. Ωστόσο πρέπει να το επαναλάβω γιατί αξίζει να εντυπωθεί, έχουμε χάσει μια μοναδική αστρολογική ευκαιρία που είχαμε ως ανθρωπότητα, να αναπτύξουμε τρόπους επαφής με εξωγήινα όντα. Επειδή βρισκόμαστε στο τέλος της Εποχής των Ιχθύων, και ο αστρολογικός τους κυβερνήτης -ο Ποσειδώνας-, σε λίγα χρόνια θα ολοκληρώσει εκεί την τελευταία του διέλευση (μέχρι το 2026). Που σημαίνει ότι μάλλον απομένει απειροελάχιστος χρόνος για να υπάρξει τέτοιο γεγονός.

Βέβαια, ο Ποσειδώνας, όταν εισέλθει στο επόμενο ζώδιο, του Κριού (από το 2026 και μετά), θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε κάποια πράγματα σχετικά με εξωγήινους πολιτισμούς. Επειδή ο Κριός συμβολίζει δράση, νέα ξεκινήματα, καινούργιες καταστάσεις και περιπέτειες. Αλλά, οπωσδήποτε δεν θα είναι το ίδιο με την προπεριγραφόμενη χρονική περίοδο των Ιχθύων, η οποία φαίνεται σαν να παρέρχεται ανεπιστρεπτί.

Εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχουν χωροχρονικοί περιορισμοί, αφού με το μυαλό μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Που σημαίνει πως η ανθρωπότητα μπορεί να τα καταφέρει όλα. Και ως αστρολόγος δηλώνω ότι, με την Εαρινή Ισημερία στον Υδροχόο τα προσεχή 2.000 χρόνια, θα εγκατασταθούμε σε πλανήτες και σε δορυφόρους του δικού μας ηλιακού συστήματος.

Καλλιτεχνική αναπαράσταση ιπτάμενου δίσκου:


Όσο προχωράμε προς το μέλλον, τα διαστημικά ταξίδια θα γίνονται όλο και πιο εύκολα, είχε πει ο διακεκριμένος αστροφυσικός Carl Sagan. Και θα προσθέσω πως όταν η Εαρινή Ισημερία πλησιάσει στον Τοξότη (ήτοι μετά το 6.000 μ.Χ.) τότε θα είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε προηγμένους ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να ταξιδεύουμε κατά βούληση στο αχανές διάστημα, ερχόμενοι σε επιλεκτική επαφή με μακρινούς εξωγήινους πολιτισμούς.

Αθήνα, 24/3ου/2017
 
 
Μιχάλης Βροντάκης