Η ιστορία της αστρολογίας

Όλες οι απόψεις και τα συμπεράσματα που περιέχονται στην παρούσα μονογραφία με θέμα την Ιστορία της Αστρολογίας εκφράζουν τον συγγραφέα και εκδότη. Κατισχύει ο όρος ότι επιτρέπεται η ανατύπωση, η αποθήκευση και η διανομή για σκοπούς μη κερδοσκοπικούς, εκπαιδευτικής ή ερευνητικής φύσεως, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή προέλευσης και θα διατηρείται το παρόν μήνυμα.

 
Ας καλωσορίσουμε το 2021 με ότι αυτό θα μας φέρει. Τα χρόνια περνούν γρήγορα, ο κόσμος εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και με τεράστιες ταχύτητες. Αν επιχειρούσα να δώσω μια φιλοσοφική ερμηνεία του φαινομένου, θα έλεγα ότι τα κλαδιά του δένδρου της ζωής μεγαλώνουν και πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο, ωσότου φτάσουν σε σημείο οριακό.
 
Όσοι έχουμε κάνει μεταφυσικές σπουδές μπορούμε με τους σωστούς συνειρμούς να τα συνειδητοποιούμε όλα αυτά, επειδή αναπτύξαμε κατάλληλες συνάψεις στον εγκέφαλό μας και επεκτείναμε τους νοητικούς μας ορίζοντες. Σε τέτοιο βαθμό, που, αντιλαμβανόμαστε τις αστρολογικές τάσεις, δηλαδή το πως εξελίσσονται τα γεγονότα, προς τα που πάνε τα πράγματα. 
 
Δεν είναι μεντιουμισμός. Δεν έχουμε κληρονομικό χάρισμα ούτε “τρίτο μάτι” για να βλέπουμε πίσω από την κουρτίνα και κάτω από το χαλί. Αλλά έχουμε μάθει να προσανατολίζουμε την σκέψη μας στην μεταφυσική αναζήτηση. Και ως εκ τούτου, εκφράζουμε τα αποτελέσματα της αστρολογικής μας έρευνας, αφού η αστρολογία θεωρείται η κορωνίδα της μεταφυσικής.
 
Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή -πρώην ελληνιστική, νυν δυτικού τύπου- αστρολογία, θεωρείται η κορωνίδα της μεταφυσικής, επειδή είναι το τελειότερο ερευνητικό σύστημα με το οποίο συνειδητοποιούμε ότι όλα κάνουν κύκλους και παραλλαγές, που έρχονται και παρέρχονται, σύμφωνα με το equilibrium. Και όπως λέω επανειλημμένως, δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες μελλοντικά γεγονότα που εγώ θεωρώ σημαντικά και τα έχω αναφέρει σε ετούτο το blog (τουλάχιστον όσα δύναμαι εδώ να σας αποκαλύπτω δημόσια).
 
Περνώ στο θέμα. Η ιστορία της αστρολογίας είναι αυτοέκδοση που έχει διεθνώς κατοχυρωθεί με ISBN 960-630-684-4. Πρόκειται για μία μονογραφία που είχα δημοσιεύσει εντελώς δωρεάν το 2005 στο παλαιό ercolobus_gr. Είναι ένα πυκνογραφημένο ebook που αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο μέρος καταπιάνομαι με την Ιστορία και το Έργο της αστρολογίας, ενώ στο δεύτερο μέρος αναλύω θέματα που έχουν να κάνουν με την Γνώση και την Εξέλιξη της αστρολογίας. 
 
Έκτοτε, -στα χρόνια που πέρασαν-, δέχτηκα πάμπολλα emails με παράκληση να αναδημοσιεύσω το εν λόγω ebook. Σήμερα λοιπόν αναδημοσιεύω δωρεάν όλο το πρώτο μέρος του βιβλίου μου σε pdf μορφή. Με βάση το σκεπτικό ότι, κάθε σοβαρός αστρολόγος οφείλει να γνωρίζει την ιστορία του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται
 
Και με την υποσημείωση πως, όποιος τώρα ξεκινά να μαθαίνει αστρολογία, δεν επιτρέπεται να αποκλείσει ούτε να προσπεράσει μέρη της διδακτέας ύλης, τυχόν επηρεασμένος από ετούτο το βιβλίο. Γιατί αν βρίσκεται στο βασικό επίπεδο σπουδών οφείλει να αφομοιώσει όλη την στοιχειώδη ύλη από τους φωτισμένους διδασκάλους του, ώστε να έχει πλουραλιστική άποψη επί του αντικειμένου, όταν θα αποφοιτήσει. Όπως ένας συνθέτης, που όταν ολοκληρώσει τις μουσικές του σπουδές, τότε ακολουθεί το στυλ που του ταιριάζει.
 
Για να δείτε ή και να κατεβάσετε το βιβλίο μου στον υπολογιστή σας, πατήστε ΕΔΩ
 
Καλή ανάγνωση.
 
Αθήνα, 01 Ιανουαρίου 2021
 
 
© Michael Vrontakis