ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΤΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (5η σελίδα)

Η ανάλυση που είδατε είναι υπεραπλουστευμένη για να γίνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητή. Δεν έχουν συμβεί μόνο τα 240 μεγάλα γεγονότα που παρακολουθήσατε. Εντελώς ενδεικτικά τα παρουσίασα. Έχουν συμβεί αρκετά γεγονότα που δεν ανέφερα, όπως:

σεισμοί https://www.earthquakes.gr/loc_eq/earthquakes-greece.asp

πυρκαγιές https://www.mykosmos.gr/loc_mk/foties-pyrkagies.asp

πλημμύρες https://www.meteo.gr/weatherEvents.cfm

τα οποία για να εξηγούσα πως ερμηνεύονται αστρολογικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω και μεθόδους κοσμοβιολογίας (κόμβους μεσοδιαστημάτων). Στο καθιερωτικό ωροσκόπιο της Ελλάδας εμφανίζονται τρεις μεγάλοι κόμβοι μεδοσιαστημάτων: 03° Υδροχόου, 28° Υδροχόου, 29° Ιχθύων. Και οι δύο εξ αυτών είναι σπουδαιότεροι, επειδή η 03° Υδροχόου συνδυάζεται με το καθ. Μεσουράνημα, και η 28° Υδροχόου συνδυάζεται με τον καθ. Ερμή. Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν συμβεί καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο tr. Ήλιος στον 4ο Οίκο ενεργοποιεί με πολλαπλές αντιθέσεις αυτή την ζωδιακή περιοχή (αρκεί βέβαια να προϋπάρχει το “κατάλληλο σκηνικό” από secondary προόδους και αργές /ισχυρές διελεύσεις).

πηγή: https://horoscopes.astro-seek.com/astrology-midpoints-online-calculator

Σημειώσεις:

Το καθιερωτικό ωροσκόπιο της πατρίδας μας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες:
1)- Οπουδήποτε αναφέρω ενεργοποιήσεις μεταξύ natal MC και natal Nadir συμμετέχει και από ΤΑΦ Τετράγωνο ο καθ. Χείρωνας και ο απλανής αστέρας Κέφ.
2)- Όπου αναφέρω όψεις προς τον καθ. Ωροσκόπο της Ελλάδας συμμετέχει και ο κακεργέτης Αλγκόλ.
3)- Όπου βλέπετε το καθ. ΤΑΦ Τετράγωνο μεταξύ Ήλιου-Κρόνου-Δήμητρας συμμετέχει και ο απλανής Ζούμπεν Ελγκενούμπι.
4)- Όπου αναφέρω όψεις προς την καθ. Σελήνη συμμετέχει και ο απλανής αστέρας Μεϊσά.
5)- Όπου βλέπετε τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης συμμετέχει και ο κακεργέτης Ντενέμπολα.
6)- Όπου βλέπετε όψεις προς τον καθ. Ερμή συμμετέχει και ο απλανής αστέρας Ενίφ.
7)- Όπου βλέπετε όψεις προς την καθ. Αφροδίτη συμμετέχει και ο απλανής αστέρας Σανταλμπαρί.
8)- Όπου βλέπετε όψεις προς τον καθ. Άρη συμμετέχει και ο απλανής αστέρας Σαμπίκ.
9)- Όπου βλέπετε όψεις προς τον καθ. Ποσειδώνα συμμετέχει και ο απλανής αστέρας Ντενέμπ Οκάμπ.
10)- Η μεγάλη Μαύρη Τρύπα (black hole) που υπάρχει στο κέντρο του Γαλαξία μας (Galactic Center), υποδηλώνει την κοσμική άβυσσο. Και στο καθιερωτικό ωροσκόπιο της Ελλάδας η μεγάλη Μαύρη Τρύπα βρισκόταν στις 24º 28΄ Τοξότη (γεωκεντρικό ζωδιακό μήκος). Συνεπώς, όπου αναφέρω ΤΑΦ μεταξύ Σελήνης-Αφροδίτης-Άρη, συμμετέχουν ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης και η μεγάλη Μαύρη Τρύπα (σε ιδεατή ευθυγράμμιση).
11)- Ο Νότιος Δεσμός του καθ. Ουρανού βρίσκεται στις 15° 38΄ Τοξότη σχηματίζοντας ακριβή Σύνοδο με τον καθ. Άρη. Οπότε όταν αναφερόμαστε σε θέση και όψη του καθ. Άρη θα πρέπει να χρωματίζουμε την ερμηνεία μας και από ιδιότητες του καθ. Ουρανού.
12)- Ο Βόρειος Δεσμός του καθ. Κρόνου βρίσκεται στις 19° 35΄ Καρκίνου, σχηματίζοντας Αντιθέσεις με τον Νότιο Δεσμό της καθ. Αφροδίτης στις 19° 33΄ Αιγόκερου ΚΑΙ με τον Νότιο Δεσμό του καθ. Ερμή στις 19° 52΄ Αιγόκερου. Όλα αυτά φαίνονται να ενεργοποιούνται το 2022-23 από sec. Αφροδίτη ΚΑΙ sec. Ποσειδώνα, σε Αντίθεση ανάμεσα σε 2ο - 8ο Οίκο.
13)- Οπουδήποτε αναφέρω ενεργοποιήσεις όψεων μεταξύ του καθ. Τετραγώνου Δία-Πλούτωνα συμμετέχει η προγενέθλια ηλιακή έκλειψη και ο απλανής αστέρας Αλγκενίμπ.
14)- Όπως είδατε ο natal Πλούτωνας σχηματίζει Εξάγωνο με τον natal Ουρανό, αλλά Τετράγωνο με τον natal Δία. Και οι τρεις πλανήτες (Πλούτωνας, Ουρανός, Δίας) βρίσκονται σε κύριες όψεις ιδιομοιρίας. Που σημαίνει ότι λειτουργούν σαν τριάδα, άρα όποτε ενεργοποιείται κάποιος από αυτούς τους τρεις πλανήτες (από προόδους, διελεύσεις ή εκλείψεις), ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και οι άλλοι δύο.

15)- Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις συχνότητες των όψεων που εμφανίζονται. Λόγου χάρη, η secondary Σελήνη της Ελλάδας στην λίστα Void of Course (VOC), θα ήταν λάθος αν την συνδέαμε με τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα μας.

Στην τεράστια ανάλυση που έκανα (1831-2021), η ζωδιακή περιοχή του καθιερωτικού ΤΑΦ Τετραγώνου αποδεικνύεται η πιο σημαντική στο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Και από secondary προόδους που συνέβησαν κατά το παρελθόν, έχει ενεργοποιηθεί επτά φορές (με Συνόδους, Τετράγωνα, Αντιθέσεις): Η πρώτη φορά ήταν από sec. MC και tr. Ποσειδώνα 1841. Η δεύτερη φορά ήταν από sec. Ερμή R 1854,55. Η τρίτη φορά όταν πρωτοσχημάτισε Σταυρό ο sec. Ερμής 1912-1914. Η τέταρτη φορά όταν πέρασε από Αντίθεση ο sec. Άρης 1915-1920 και ταυτόχρονα από Σύνοδο ο sec. ASC 1915-1920. Η πέμπτη φορά όταν συνέβη ξανά Σταυρός από sec. Ήλιο 1918-1921. Η έκτη φορά όταν έγινε πάλι Σταυρός από sec. MC 1925-1928. Και η έβδομη φορά όταν σχημάτισε ξανά Σταυρό η sec. Αφροδίτη 1966. Κάπως έτσι φτάσαμε -πολύ χονδρικά- στο σήμερα (θα ήταν υπερβολή να επαναλάβω όλες τις αργές διελεύσεις που έκτοτε συνέβησαν).

Τέλος, για όσους καταπιάνεστε με μεθόδους μοντέρνας αστρολογίας, παρουσιάζω και το Local Space Map του καθιερωτικού ωροσκοπίου της Ελλάδας. Απεικονίζει τις πλανητικές κατευθύνσεις στον τοπικό διαστημικό χώρο, και μάλιστα σε ρεαλιστικές διαστάσεις. Βλέπετε πως η γραμμή του Κρόνου καταλήγει στην ΠΓΔΜ, η γραμμή του Άρη καταλήγει στην Λιβύη, ενώ η γραμμή του Πλούτωνα περνά από τα Δωδεκάνησα (Ρόδο). Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.


Πατήστε ΕΔΩ για να συνεχίσετε στην έκτη σελίδα

 

Πνευματικά Διακαιώματα © 2024 by Michael Vrontakis is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

© Μιχάλης Βροντάκης