Επιλογικό σχόλιο
Όλοι εμείς που ζούμε στον γαλάζιο μας πλανήτη έχουμε μια μοναδική ιστορική ιδιαιτερότητα στο διάβα της ανθρώπινης εξέλιξης, καθώς βρισκόμαστε σε μια αστρομεταβατική Εποχή, στην οποία σταδιακά ολοκληρώνεται η βιωματική μας πορεία από τον αστερισμό των Ιχθύων και οδεύουμε προοδευτικά στον αστερισμό του Υδροχόου.
Η παρούσα αστρομεταβατική Εποχή θεωρείται ότι ξεκίνησε από την πρακτική εφαρμογή του ηλεκτρισμού και την διάδοσή του στις σύγχρονες κοινωνίες. Και συνεχίζεται με τις οικιακές συσκευές, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα κ.ο.κ. με στόχο να βελτιώνονται διαρκώς οι συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης του κόσμου. Όσο πλησιάζουμε στην Νέα Εποχή του Υδροχόου ισχυροποιείται και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Σε τόσο μεγάλο βαθμό, που οσονούπω θα είναι σε θέση να κάνει τα πάντα (ακόμη και επιστημονικές προγνώσεις).
Η μετάπτωση των ισημεριών εξαρτάται κυρίως από τρεις παράγοντες: από την κλίση του άξονα της Γης, από την τροχιακή εκκεντρότητα της Γης, και από τους κύκλους του περιηλίου της Γης. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell η περίοδος μετάπτωσης της ισημερίας της Γης είναι γύρω στα 25.600 χρόνια. Ας μην μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι χρειάζεται να περάσει τόσος πολύς καιρός. Γιατί η περίοδος μετάπτωσης για τον Άρη είναι 178.000 χρόνια, για τον Δία 500.000 χρόνια, για τον Κρόνο 1.800.000 χρόνια και για τον Ποσειδώνα 23.000.000 χρόνια! Άρα η χιλιετής κοσμολογία της μετάπτωσης των γήινων ισημεριών του Μεγάλου Ενιαυτού, παρέχει μια περιεκτική ιστορία, σαν ένα κοσμικό ρολόι που καταγράφει την διάρκεια των ανθρώπινων κοινωνιών και πολιτισμών.
Η Μετάπτωση της γήινης Εαρινής Ισημερίας -που είναι εξαιρετικά αργή-, σήμερα βρίσκεται στις 04° 57' Ιχθύων. Και επειδή κινείται πάντα ανάδρομα (οπισθόδρομα), το Συνέτειο Εαρινό Σημείο (Synetic Vernal Point) θα φτάσει στις 30° Υδροχόου το 2.376 μ.Χ. (Ayanamsha κατά Fagan-Brandley). Που σημαίνει ότι η ωσάνω μετάβαση χρειάζεται ακόμη 4 αιώνες περίπου για να ολοκληρωθεί, ωσότου οι ιδιότητες του Υδροχόου παγιωθούν και εγκαθιδρυθούν στην οικουμένη.
Όμως η αστρομεταβατική μας Εποχή εκδηλώνει ισχυρά στοιχεία και από το πολικό της αντίθετο, που είναι το απέναντι ζώδιο, στο οποίο επικρατεί ο Λέοντας. Όσο βιώνουμε την αστρομεταβατική Εποχή παρατηρούμε να κυριαρχούν παντού κραυγαλέες ανισότητες, όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνικοοικονομικών τάξεων, αλλά και σε επίπεδο μεταξύ κρατών και πολιτισμών. Επειδή το παλαιό καθεστώς αντιμάχεται την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Σε αυτή την αντιπαλότητα της Αστρομεταβατικής Εποχής συγκαταλέγεται και το φαινόμενο κλιματική κρίση, επειδή ο Υδροχόος είναι το κατεξοχήν ζώδιο που συμβολίζει τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών. Και από την κλιματική κρίση θα επηρεαστεί αρκετά η χώρα μας, εφόσον ο Ήλιος είναι "χτυπημένος" (από Αντίθεση με Κρόνο) στο καθιερωτικό ωροσκόπιο. Συνεπώς θα βιώνουμε -κατά περιόδους- έντονα καιρικά φαινόμενα, με ότι συνεπάγεται.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η 20ετή διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο (2024-2044) ίσως εμφανίσει τα πιο σκοτεινά χαρακτηριστικά της αστρομεταβατικής Εποχής: χαρακτηριστικά δικτατορίας, με κατάργηση άσκησης βέτο, κλπ. Ακόμη και ενδεχόμενο παγκοσμίου πολέμου εις το όνομα της ελευθερίας /απελευθέρωσης. Στην 20ετία θα γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις στον διεθνή γεωπολιτικό χάρτη και θα ανεξαρτητοποιηθούν πολλά από τα σημερινά κράτη.
Οι πιθανολογούμενες συρράξεις εις το όνομα της “ελευθερίας /απελευθέρωσης” δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν από κρίση στον τομέα της ενέργειας. Αργότερα είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν και πλουτώνια όπλα (βιολογικά ή πυρηνικά); Αλλά η γραφική απεικόνιση του συνόλου των Όψεων του διελαύνοντα πλανήτη Ουρανού είναι ανοδική σε υπολογισμό Barbault. Που σημαίνει ότι οι ενδεχόμενες συρράξεις θα προχωρούν βαθμιαία και υπερβολικά αργά, με ρυθμούς χελώνας. Και αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στις 20 χώρες, συνεπώς θα επιφέρουν και περιφερειακές συγκρούσεις στην υφήλιο. Με συνεπακόλουθη υπερφορολόγηση αγαθών και υπηρεσιών, μεγάλη ακρίβεια, τεχνητές ελλείψεις προϊόντων. Ως αποτέλεσμα την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού (οι δάσκαλοί μου στην αστροσοφία έλεγαν ότι οι πόλεμοι θα σταματήσουν όταν θα πάψουν να υπάρχουν στρατοί).
Με την 20ετή διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο θα πολλαπλασιαστούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες νέας γενιάς για ειρηνική χρήση (ηλεκτροπαραγωγή και μετακινήσεις). Στο εγγύς μέλλον θα κυκλοφορήσουν ακόμα και πυρηνικές μπαταρίες σε ποικίλα μεγέθη, για διάφορες χρήσεις, οι οποίες θα παραμένουν φορτισμένες για σχεδόν μισό αιώνα! Οι πυρηνικές μπαταρίες θα δώσουν λύση απελευθερώνοντας τον κόσμο από την ακριβή ενέργεια. Επίσης θα κυκλοφορήσουν έξυπνα κοσμήματα (δαχτυλίδια, βραχιόλια, κλπ.) που θα υπολογίζουν το οξυγόνο, τον καρδιακό παλμό, την πίεση, κ.α.
Παράλληλα όμως, οι ανά την υφήλιο αναμενόμενες συρράξεις -με μικρά διαλείμματα-, ίσως εμφανιστούν σε ποικίλα μέτωπα (άμυνα, υγεία, οικονομία, κ.ο.κ.) φθείροντας έτσι όλους τους εμπλεκόμενους. Και όταν ολοκληρωθούν θα έχουν προκαλέσει επισιτιστική κρίση και φτωχοποίηση των μαζών; Μακάρι όλο αυτό να παραμείνει εικασία, καθότι το μέλλον είναι ρευστό κι απρόβλεπτο και συνδιαμορφώνεται από την ελεύθερη βούληση που διαθέτουμε ως νοήμονα όντα. Που σημαίνει ότι, τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν μόνο εάν όλοι εμείς παραμείνουμε αδιάφοροι /αμέτοχοι /αδρανείς /απαθείς στις εξελίξεις.
Με τον transit Ποσειδώνα που αργότερα θα μπει στον Κριό και με τον transit Ουρανό που αργότερα θα μπει στους Διδύμους, θα αναπτύσσονται διεθνώς, συστήματα ψηφιακού ελέγχου του πληθυσμού. Με έξυπνες κάμερες, barcodes, ηλεκτρονικά πορτοφόλια και δορυφορικό γεωεντοπισμό των μετακινήσεων των πολιτών. Και θα δημιουργηθεί διεθνής βάση για ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στο οποίο θα καταγράφονται τα υπάρχοντα του καθενός. Με απώτερο στόχο τον έλεγχο των κοινωνιών για μελλοντικό μετασχηματισμό σε νέο μοντέλο διακυβέρνησης από συστημικά μέσα, διεθνείς οργανισμούς, συλλογικότητες και διακεκριμένους τεχνοκράτες.
Και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης (Υδροχόος). Παράλληλα όμως, με την διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο θα ξεκινήσουν αλυσίδες χρεώσεων σε μέχρι τούδε πασίγνωστα λογισμικά υπολογιστών. Και θα καθιερωθούν ετήσιες συνδρομές για παροχή ιντερνετικών υπηρεσιών σε emails, blogs, clouds, social media, κ.α.
Και όταν ο transit Ουρανός θα διέλθει στο ζώδιο του Καρκίνου (2033-2039) η προλεγόμενη επισιτιστική κρίση πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί με εκτυπωμένες τροφές χαμηλού κόστους. Που μεταξύ άλλων βρώσιμων υλικών θα περιέχουν συνθετικές βιταμίνες και πρωτεΐνες, μαζί με ανακυκλωμένο χαρτί και ανακυκλωμένο πλαστικό σε βιοδιασπώμενες μορφές και σε διάφορες γεύσεις.
Οι καταναλωτικές μας συνήθειες και η συμπεριφορά μας αναμένεται στο εγγύς μέλλον να συνδεθούν με βιομετρική κάρτα του πολίτη και να ενταχθούν στην εικονική πραγματικότητα, με προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και επιβράβευσης, ως data που θα συσσωρεύονται σε ασφαλή clouds. Στο δε προσωπικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι που θα δημιουργηθεί για τον καθένα μας θα αντιστοιχούν ψηφιακοί πόντοι. Τους οποίους -με την συγκατάθεσή μας-, τα οικονομικά επιτελεία θα τους εξαργυρώνουν στην συνέχεια. Και αναλόγως με την χώρα, ενδέχεται να κληρώνουν προσωπικά εκπτωτικά κουπόνια /δωροεπιταγές, παροχές σε είδος, καταναλωτικά προϊόντα και αγαθά, bonus υπηρεσίες, lux ασφάλειες υγείας, προπληρωμένα ταξίδια, οικογενειακές διακοπές, έπιπλα, σπίτια, αυτοκίνητα, ταχύπλοα, κ.ο.κ.
Για την επίτευξη των παραπάνω είναι πιθανόν να ξεκινήσει μακροχρόνιος ανταγωνιστικός πόλεμος οικονομικών συμφερόντων (πρώτα με την Ρωσία, έπειτα με την Κίνα, κ.ο.κ). Εάν μπορώ να γίνω πιο σαφής θα έλεγα ότι, τα σημερινά κρυπτονομίσματα είναι επισφαλή, αφού δεν διέπονται από κανόνες ελεγκτικών μηχανισμών. Και θα περιθωριοποιηθούν όταν θα αρχίσει να κυκλοφορεί το ψηφιακό ευρώ, το ψηφιακό δολάριο, κ.ο.κ. Παράλληλα η κατοχή χρυσού από ιδιώτες τείνει προς απαγόρευση. Που σημαίνει ότι ο απόλυτος έλεγχος των λαών στις αναπτυγμένες χώρες θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου /ψηφιακού χρήματος /ψηφιακών πορτοφολιών /άυλων συναλλαγών.
Τον δε Οκτώβριο 2029 αναμένεται η πρώτη μεγάλη “επανάσταση” των έξυπνων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και μηχανισμών -συμπεριλαμβανομένων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων-, με δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία της Ευρώπης, και κάπως λιγότερο στην οικονομία της Κίνας. Η επόμενη φορά που αναμένεται να ξανασυμβεί είναι το 2034 με δυσμενέστατες συνέπειες στις οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας. Και θα επαναληφθεί για τρίτη φορά το 2038 με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία της Ρωσίας, αλλά και με ολέθριες συνέπειες στην τότε ευρωζώνη (τούτα εξηγούνται με έρευνες σε πλανητικούς κύκλους και επικύκλια, η ανάλυση των οποίων θα υπερέβαινε τον σκοπό του επιλογικού σχολιασμού του παρόντος άρθρου).
Από όλες τις προπεριγραφόμενες ανακατατάξεις πιο ωφελημένη αναμένεται να αποβεί η Ιαπωνία, από το 2026. Και ακολουθεί κατά πόδας η Ινδία. Γιατί από το 2028 και μετά, η Ινδία θα αρχίσει σταδιακά να αφοπλίζεται, ωσότου αναδεχθεί ως “φιλειρηνική υπερδύναμη”. Αλλά για να συμβεί αυτό, η Ινδία θα περάσει από αλλεπάλληλα στάδια συνταγματικών μεταβολών /μετατροπών /μεταρρυθμίσεων. Η άνοδος της Ινδίας στο γεωπολιτικό σκηνικό θα διαρκέσει σχεδόν 52 χρόνια (2036-2088), όπως δείχνει το ωροσκόπιό της. Την οικονομική άνοδο της Ινδίας ενδέχεται να πλησιάσει κάπως η Ινδονησία (2044), έπειτα για λίγο η Σιγκαπούρη (2054), και περισσότερο απ' όλες η Μαλαισία (2068-2083).
Για να ολοκληρώσω το θέμα, κάθε χώρα έχει -ανάλογα με τις ενδείξεις του ωροσκοπίου της- διαφορετικό ρυθμό εξέλιξης. Το καθιερωτικό ωροσκόπιο της Ελλάδας με την μόνιμη Αντίθεση μεταξύ Ήλιου στον Υδροχόο και Κρόνου στον Λέοντα αποτελεί τον πιο χαρακτηριστικό καθρέπτη της αστρομεταβατικής Εποχής. Που σημαίνει ότι κάνουμε δύο βήματα εμπρός, ένα βήμα πίσω. Έτσι προχωράμε.
Σε αυτό το αστρομεταβατικό στάδιο, όσοι ζούμε στην λεκάνη της Μεσογείου, θα υφιστάμεθα παρατεταμένα φθινόπωρα με τροπικές βροχές και καταστροφικές πλημμύρες που θα διαιρούν την χώρα. Σύντομους χειμώνες με πολικές θερμοκρασίες, πυκνά χιόνια και παγετούς. Μακρά καλοκαίρια με έντονους καύσωνες, ξηρασία, και ότι συνεπάγεται. Επίσης θα εμφανίζεται ολοένα ισχυρότερη η τάση ελάττωσης του καθαρού πόσιμου νερού (το οποίο αναμένεται γενικώς να μειωθεί στον πλανήτη μας όταν η ανθρωπότητα πατήσει στον Άρη). Παράλληλα όμως, η κλιματική κρίση θα προκαλέσει αφορμή για νέες, ανθεκτικότερες υποδομές, και μελλοντική δημιουργία έξυπνων βιοκλιματικών σπιτιών, οικισμών, χωριών και πόλεων -ουδέν κακόν αμιγές καλού-.
Κι όλα αυτά με την υποσημείωση ότι, μέχρι να ανατείλει η Νέα Εποχή του Υδροχόου, θα έχουν μεσολαβήσει σημαντικότατα γεγονότα στο μέλλον, τα οποία θα προβάλλουν την ανάγκη για κατάστρωση, εξέταση και ερμηνεία νέων ωροσκοπίων, τόσο για την χώρα μας, όσο και για το διεθνές γίγνεσθαι.
Τις προσεχείς δεκαετίες αναμένεται αλματώδης τεχνολογική πρόοδος. Σε τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), στα έξυπνα σπίτια, σε ρομποτικούς ιατρούς, στρατιωτικούς, δάσκαλους, οδηγούς και προσωπικούς οικιακούς βοηθούς. Στο ασφαλές διαδίκτυο (το οποίο θα λειτουργήσει πρώτα μεταξύ συστημικών τραπεζών και κυβερνητικών υπηρεσιών). Στην 3D εικονική πραγματικότητα. Στις ολογραφικές οθόνες. Στην τηλεκπαίδευση και στην τηλεργασία. Στις οικολογικές μας μετακινήσεις και στην τεχνολογία του διαστήματος, καθώς θα επεκταθούμε σε ουράνια σώματα.
Κλείνοντας, όταν θα ανατείλει επίσημα η Νέα Εποχή του Υδροχόου όλα θα μοιάζουν πολύ διαφορετικά. Αφού θρησκείες, παραδόσεις, προφητείες και προβλέψεις συγκλίνουν στον ερχομό μιας μεγάλης, παγκόσμιας αλλαγής, σε όλες τις κατεστημένες δομές. Και η συνείδηση του κόσμου θα τείνει να γίνει συμπαντική.
Βιβλιογραφία κυρίως άρθρου
(πηγές -αναφορές -παραπομπές)
Επιλογές από την "Παγκόσμια Χρονολογική Ιστορία" του Jean Delorme.
Αναφορές από το βιβλίο "Γεγονότα κατά Τόπο και Χρόνο" του Μιλτιάδη Κάπου.
Αναφορές από το βιβλίο "Ιστορία των Αρχαίων Χρόνων" του Επαμ. Βρανόπουλου.
Αναφορές από το βιβλίο "1821 Οι Ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως" του Μιχ. Σαλιβέρου.
Αναφορές από το βιβλίο "Ιστορία του Νεοελληνικού Κράτους" του Β. Ραφαηλίδη.
Αναφορές από το βιβλία "Ιστορία της Μακεδονίας" του Κλεάνθη Νικολαϊδη.
Αναφορές από το βιβλίο "Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας" των Σαράντου -Καργάκου.
Αναφορές από το βιβλίο "Ελλάδα και Α' Παγκόσμιος Πόλεμος" του Εντουάρ Ντριό.
Αναφορές από το βιβλίο "Μικρά Ασία, Νεώτερη Ιστορία" Κώστα Χατζηαντωνίου.
Αναφορές από το βιβλίο "100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή", Δήμος Νέας Ιωνίας.
Αναφορές από το βιβλίο "Δωδεκάνησα-Συνθήκες-Νόμοι-Στατιστικές-Χάρτες" του Τρ. Γεροζήση.
Σειρές: "The World Almanac 1830 - 2021", και “Το Χρονικό του 20ου αιώνα”.
Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο http://www.avarchive.gr/portal/digitalsearch.jsp
Εγκυκλοπαίδειες: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Εκπαιδευτική Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, Εγκυκοπαίδεια του Ηλίου, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως (Σπυρίδωνος Τρικούπη), Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου), Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια (Χάρη Πάτση), Εγκυκλοπαίδεια Υδρία -Cambridge -Ηλιος.
Εφημερίδες: 24 Ώρες, Αβαντίς, Άβδηρα, Αγαμέμνων, Αγάπη, Αγγελιαφόρος, Άγγελος, Αγών, Αγώνας της Θράκης, Αγώνας της Κρήτης, Αγώνας της Ξάνθης, Αγωνιστής, Αδελφοποίησης, Αδελφότης, Αδέσμευτος Τύπος, Αδιάλλακτος, Αηδών, Αθηνά, Αθήναι, Αθηναϊκή, Αθηναϊκά Νέα, Αθηναϊκός Αστήρ, Αθηναϊκή Εσπέρα, Αθήναιον, Αιγαίον, Αίγιον, Αίγλη, Αίολος, Αίτνη, Αιών, Ακοή, Ακρόπολις, AlphafreePress, Αλήθεια, Αμαρυσία, Αμερόληπτος, Άμυνα, Άμφισσα, Αναγγελία Αγρινίου, Αναγέννησις, Αναμόρφωσις, Ανατολή, Ανδριώτης, Ανέγερσις, Άνεμοι, Ανεξαρτησία, Ανεξάρτητος, Ανεξάρτητος Εφημερίς της Ελλάδος, Ανεξάρτητος Τύπος, Ανθοδέσμη, Άνθρακευς, Ανοικοδόμησις, Ανόρθωσις, Ανταπόδοσις, Αντιπολίτευσις, Άξιον, Απογευματινά Νέα, Απογευματινή, Απόλλων, Απόμαχος, Απόστρατος, Άποψη, Άρατος, Άραχθος, Αργειακά Νέα, Αργολίς, Άργος, Άρδην, Αριστόδημος, Αριστομένης, Αριστοφάνης, Αρκαδία, Αρκαδικά, Αρκαδική Φωνή, Αρκαδικόν Βήμα, Αρκαδικός Τύπος, Αρκάδιον, Αρματωλός, Άρτα, Αρχίλοχος, Αρωγός, Ασκληπιός, Ασμοδαίος, Ασπίς, Αστήρ, Αστραπή, Άστυ, Ασύρματος, Ατίθασσος, Αττικά Νέα, Αττική, Αυγή, Αυλαία, Αύρα, Αχαϊκός Κήρυξ, Αχαϊκός Σύνδεσμος, Αχαϊκός Τύπος, Αχαιός, Αχελώος, Βαλκανικός Ταχυδρόμος, Βελτίωσις, Βήμα, Βήμα της Θράκης, Βήμα του Λαού, Βήμα των Νέων, Βοιωτία, Βοιωτική Ώρα, Βόρειος Ελλάς, Βραδυνή, Βροντάδος, Βύρων, Βώλος, Gazetta Jonia, Γλώσσα, Γνώμη, Γνώμων, Γορτυνία, Γρεβενά, Δαναΐς, Δαναός, Δαυλός Δάφνη, Δελφοί, Δημιουργία, Δημοκράτης, Δημοκρατία, Δημοκρατική Σημαία, Δημοκρατικός Αγών, Δημοκρατικός Λόγος, Δήμος, Δημοτικά, Διάγγελμα, Δίκαιον, Δικαιοσύνη, Δράσις, Δύναμις, Εβδομαδιαία, Εβδομάς, Εβδόμη, Έγερσις, Εθνεγερσία, Εθνική, Εθνική Άμυνα, Εθνική Ασπίς, Εθνική Γνώμη, Εθνική Δύναμις, Εθνική Ιδέα, Εθνική Πνοή, Εθνική Σημαία, Εθνική Σωτηρία, Εθνική Τιμή, Εθνική Φλόγα, Εθνική Φωνή, Εθνικόν Μεγαλείον, Εθνικόν Πνεύμα, Εθνικόν Φρόνημα, Εθνικός Αγών, Εθνικός Αγωνιστής, Εθνικός Κήρυξ, Εθνικός Παλμός, Εθνοκρατία, Έθνος, Εθνοσυνέλευσις, Εθνοφύλαξ, Ειδήσεις, Ειδήσεις Κιλκίς, Ειρήνη, Ειρηνική, Εκλεκτική, Ελεγκτής, Έλεγχος, Ελευθέρα Γνώμη, Ελεύθερη Ελλάδα, Ελεύθερη Ζωή, Ελεύθερη Σκέψη, Ελεύθερη Ώρα, Ελευθερία, Ελευθερία Καλαμάτας, Ελεύθερον Βήμα, Ελεύθερος, Ελεύθερος Άνθρωπος, Ελεύθερος Κήρυξ, Ελεύθερος Κόσμος, Ελεύθερος Λαός, Ελεύθερος Λόγος, Ελεύθερος Πολίτης, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Ελλάδα Σήμερα, Ελλάς, Έλλην, Ελληνικά Νέα, Ελληνικά Χρονικά, Ελληνική, Ελληνική Ανταπόκρισις, Ελληνική Ημέρα, Ελληνική Ηχώ, Ελληνική Πορεία, Ελληνική Πρόοδος, Ελληνική Σημαία, Ελληνική Φωνή, Ελληνικό Αίμα, Ελληνικοί Παλμοί, Ελληνικό Μέλλον, Ελληνικός Κόσμος, Ελληνικός Λαός, Ελληνικός Ταχυδρόμος, Ελληνίς, Ελληνισμός, Ελλήσποντος, Ελπίς, Εμπρός, Ενημέρωση, Ενήμερος πολίτης, Ένωσις, Εξέλιξις, Εξόρμησις, Εξουσία, Επανόρθωσις, Επικαιρότητα, Επί Τα Πρόσω, Επόπτης, Εποχή, Επτανησιακή Ηχώ, Επτάνησος, Εράνη, Ερανιστής, Εράσινος, Ερατώ, Εργάτης, Εργατική Αλληλεγγύη, Έρευνα, Ερμής, Ερμούπολις, Εσπέρα, Εσπερινή, Εσπερινός Ταχυδρόμος, Εσπερινός Τύπος, Έσπερος, Espresso, Εστία, Ευαγγελισμός, Εύβοια, Ευβοϊκή, Ευβοϊκός Κήρυξ, Ευβοϊκος Τύπος, Ευθύνη, Ευνομία, Εύριπος, Ευρυτανικά Νέα, Ευρυτανικός Παλμός, Εφημερίδα της Αριστεράς, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Εφημερίς των Αθηνών, Εφημερίδα των Συντακτών, Εφημερίς του Λαού, Εφημερίς των Ειδήσεων, Έφοδος, Εωσφόρος, Ζακυνθινή Φωνή, Ζέφυρος, Ήβη, Ηλεία, Ήλιος, Ημέρα, Ημερησία, Ημερησία Ημαθίας, Ημερήσια Νέα, Ημερήσιος, Ημερήσιος Κήρυξ, Ημερήσιος Τύπος, Ήπειρος, Ηπειρωτικόν Μέλλον, Ηπειρωτικός Αγών, Ήφαιστος, Ηχώ, Ηχώ Άρτας, Ηχώ Ενόπλων Δυνάμεων, Θάρρος, Θέμις, Θερμοπύλαι, Θερσίτης, Θεσμοί, Θεσπρωτία, Θεσπρωτικόν Βήμα, Θεσπρωτικός Αγών, Θεσσαλία, Θεσσαλικά Γράμματα, Θεσσαλική Φωνή, Θήβαι, Θηβαϊκός Ταχυδρόμος, Θήρα, Θησεύς, Θράκη, Θριάσιο, Ίδη, Ιερός Αγών, Ιερός Σύνδεσμος, Ιθάκη, Ίθακος, Ιλισσός, Ίναχος, Ιππότης, Κάβουρας, Κάδμος, Κάθε Μέρα, Καθημερινά, Καθημερινά Νέα, Καθημερινή, Καθολική, Καθρέπτης, Καιροί, Καισαριανή, Καλάβρυτα, Καλαματιανή, Καλημέρα, Καποδίστριας, Καρδίτσα, Karfitsa, Καρτερία, Καστοριά, Κέντρον, Κεραυνός, Κέρβερος, Κέρκυρα, Κερκυραϊκή Άποψη, Κερκυραϊκή Ελπίς, Κεφαλληνία, Κήρυγμα, Κήρυξ, Κηφισσιά, Κόδρος, Κοινή Γνώμη, Κοινότης, Κοινωνία, Κοινωνική, Κοραής, Κορινθία, Κορινθιακή, Κόσμος, Κρήτη, Κρητικά Νέα, Κρητική Ενότης, Κρητική επιθεώρηση, Κρίσις, Κρότος, Κυθηραϊκή, Κόντρα, Κύθνος, Κυκλάδες, Κυκλαδική, Κυκλαδική Ένωση, Κυκλαδικόν Βήμα, Κυκλαδικός Κόσμος, Κύλικας, Κύμη, Κυνουρία, Κυπαρισσία, Κυριακάτικη Φωνή, Κυψέλη, Κώδων, Λαϊκοί Αγώνες, Λαϊκός Αγών, Λαϊκή Γνώμη, Λαϊκή Φωνή, Λαϊκός Δρόμος, Λακεδαίμων, Λακωνία, Λακωνικός Τύπος, Λαός, Λαός Βέροιας, Λαμιακός Τύπος, Λάρισα, Λαυρεωτική, Λαύριον, Λεβαδεία, Λέσβος, Λευκά όρη, Λευκαδίτικα, Λευκάς, Λόγος, Μαγνησία, Μακεδονία, Μακεδονικά Νέα, Μακεδονική, Μακεδονικόν Βήμα, Mail Hellenic, Μακελειό, Μαντινεία, Μεγάλη Ελλάς, Μεγαρίς, Μελπομένη, Μέριμνα, Μεσημβρινή, Μεσόγειος, Μεσολόγγιον, Μεσολογγίτικα Xρονικά, Μεσσήνη, Μεσσηνία, Μεσσηνιακή, Μεταρρύθμισις, Μήλος, Μικρά, Μικρά Εφημερίς, Μίνως, Μολάοι, Μούσαι, Μοχλός, Μύκονος, Ναξιακά Νέα, Ναξιακόν Βήμα, Ναυπλιακή Ηχώ, Ναύπλιον, Νέα Αλήθεια, Νέα Άνδρος, Νέα Γενεά, Νέα Εγνατία, Νέα Ελλάς, Νέα Ελλάδα, Νέα Εποχή, Νέα Εστία, Νέα Εφημερίς, Νέα Εφημερίδα, Νέα Ημέρα, Νέα Κεφαλληνία, Νέα Κορινθία, Νέα Κρήτη, Νέα Μεγαλόπολις, Νέα Μύκονος, Νέα Πολιτεία, Νέα Πορεία, Νέα Προοπτική, Νέα Σελίδα, Νέα Σίφνος, Νέα της Καλλιθέας, Νέα του Αιγάλεω, Νέα Χίος, Νέαι Ιδέαι, Νέμεσις, Νεοέλλην, Νέοι Αγώνες, Νέοι Άνθρωποι, Νέοι Καιροί, Νέοι Ορίζοντες, Νέοι Χρόνοι, Νεολόγος Πατρών, Νεολόγος Τριπόλεως, Νέον Άστυ, Νέον Βήμα, Νέον Θάρρος, Νέον Φως, Νέος Αγών, Νέος Αιών, Νέος Κήρυξ, Νέος Κόσμος, Νέος Ορίζων, Νέος Ριζοσπάστης, Νέος Ταχυδρόμος, Νέος Τύπος, Νίκη, Νομιμότης, Νομιμόφρων, Νόμος, Νουμάς, On Time, Οικογένεια, Ομόνοια, Παγχιακή, Παλιγγενεσία, Παλίρροια, Παλλακωνική, Παλλάς, Παναθήναια, Παναρκαδική Ηχώ, Πανελλήνιον, Πανευβοϊκόν Βήμα, Πανθεσσαλική, Πανθεσσαλικόν Βήμα, Πανόπη, Παξοί, Παραπολιτικά, Παρασκήνιο, Παρατηρητής, Παρνασσός, Πάτμος, Πάτραι, Πατρίς, Πατριώτης, Πειραιεύς, Πειραϊκή, Πέλλα News, Πέλεκυς, Πελοπόννησος, Πεντελικά Νέα, Πήγασος, Πηγή, Πλάστιγξ, Πόλις, Πολιτεία, Πολιτικά Μυτιλήνης, Πολιτική, Πολίτης, Political, Ποσειδών, Πριν, Προμηθεύς,, Πρόνοια, Προοδευτική Αλλαγή, Πρόοδος, Πρωία, Πρωϊνά Νέα, Πρωϊνή, Πρωϊνή Κιλκίς, Πρωϊνός Κήρυξ, Πρωϊνός Λόγος, Πρωϊνός Λόγος Ιωαννίνων, Πρωϊνός Λόγος Κοζάνης, Πρωϊνός Μοριάς, Πρωϊνός Τύπος, Πρωϊνός Τύπος Δράμας, Πρωτεύουσα, Πρώτη, Πρώτο Θέμα, Πτολεμαίος, Πύρρο, Ρεθεμνιώτικα Νέα, Ρήγας, Ριζοσπάστης, Ροδιακή, Ροδαυγή, Ρωμηός, Ρωμιοσύνη, Σάλπιγξ, Σαμιακόν Βήμα, Σάμος, Σαντορίνη, Σερραϊκόν Θάρρος, Σημαία, Σημερινά, Σημερινή Εποχή, Σητεία Νέα Επαρχία, Σικυών, Σιών, City Press, Σοσιαλιστής, Σούνιον, Σπάρτη, Σπαρτιατικά Νέα, Σπινθήρ, Star Press, Στη Φάκα Βέροιας, Στοά, Στο Καρφί, Στρατός, Σύγκλητος, Συμπολιτεία Αιτωλοακαρνανίας, Συναγερμός, Σύνδεσμος, Συνέλευσις, Συνείδηση, Σύνταγμα, Συνταγματική, Σύρος, Σφαίρα, Σφίγξ, Σωκράτης, Σωτήρ, Τα βέλη, Τα Νέα της Αιγιάλειας, Today Free Press, Το Βέλος, Το Βήμα, Το Βήμα της Πελοποννήσου, Το Κεντρί, Το Κράτος, Το Μέλλον, Τα Μέσα, Τα Νέα, Τα Νέα της Άνδρου, Τα Ολύμπια, Τάξις, Ταχυδρόμος, Τεγέα, Τελευταία Ώρα, Τέταρτη Εξουσία, Τηλέγραφος, Τήνος, Τις Πταίει, Τόλμη, Τολμηρός, Τοπική Φωνή Πρέβεζας, Τόπος, Το Άρθρο, Το Παρόν, Το Σέλας, Το Φως, Τρίκαλα, Τρίπολις, Τριφυλία, Τριχωνία, Τύπος, Τύπος Θεσσαλονίκης, Τύπος Χαλκιδικής, Φανός, Φερεκύδης, Φήμη, Φιλαλήθης, Φιλελεύθερος, Φιλόδημος, Φιλόνομος, Φιλόπατρις, Φιλοποίμην, Φίλος του Λαού, Φλόγα, Φοίνιξ, Free Press, Φρουρός, Φωκίς, Φωνή, Φωνή της ΓΣΕΕ,, Φωνή του Λαού, Χανιώτικα Νέα, Χρονογράφος, Χρόνος, Χτύπος, Χώρα, Ψίθυροι Δράμας, Ώρα.
Περιοδικά: Άβατον, Αθηνά, Αθήναι, Αθήναιον, Αθηναΐς, Αθωνικοί Διάλογοι, Άθως, Αιολικά Γράμματα, Αλεξανδρινή Τέχνη, Ανάλεκτα, Αναλόγιον, Ανάπλασις, Ανάσκαμμα, Ανατολή, Ανεξήγητο, Ανθρωπότης, Αξιολογικά, Απόλλων, Απολλώνιο Φως, Αράχνη, Αρμονία, Αρχιμήδης, Ασκληπιός, Ασμοδαίος, Άστρα & Ζώδια, Αstra και Όραμα, Άστρο Αιχμή, Αστέρια & Άστρα, Αστρολάβος, Αστρολογία Σήμερα, Αστρολόγος, Αστρολογική Πυξίδα, Astrological Journal, Αστυνομικά Χρονικά, Αστυνομική Ανασκόπηση, Ατλαντίς, Βαλκανικά Σύμμεικτα, Βελλά, Βοσπορίς, Βυζαντιακά, Βυζαντίς, Βύρων, Γράμματα, Γράμματα και Τέχνες, Δάφνη, Δαυλός, Dell Ωροσκόπιο, Δέντρο, Δεσμός, Δευκαλίων, Διαβάζω, Διαγώνιος, Διαλεκτική, Διορθώσεις, Δίπυλον, Δοκιμές, Down Town, Δωδωναίον Φως, Δωδώνη, Ε-Ιστορικά, Εβδομάς, Εγνατία, Εθνική Αγωγή, Εικόνες, Εικόνες της Ηπείρου, Εκπαίδευσις, Εκπαιδευτικός Ερευνητής, Έκφραση, Ελέκτορ, Ελεύθερο Πνεύμα, Ελλάς, Ελληνικά, Ελληνικά Γράμματα, Ελληνική Αγωγή, Ελληνίς, Ελληνομνήμων, Ελληνόραμα, Ελληνόπουλα, Ελλήνων Ιστορία, Ελλοπία, Ενατενίσεις, Ένα, Ενδοχώρα, Επιστημονική Ηχώ, Επιφυλλίδες, Επτά Ημέρες, Έργα, Εργασία, Εργατική Αλληλεγγύη, Έσπερος, Εστία, Ευβοϊκά Γράμματα, Ευβοϊκός Λόγος, Ευλογία, Εύξεινος Πόντος, Ευρυδίκη, Ευρωπαϊκός Ερανιστής, Ευτέρπη, Ζένοφι, Ζώδια & Άστρα, Ζωή και Ζώδια, Ζωσιμάδαι, Ηγησώ, Ηθική, Ήπειρος, Ηπειρωτικά Γράμματα, Ηπειρωτικά Χρονικά, Ηπειρωτική Εστία, Ηπειρωτική Εταιρεία, Ηπειρωτικό Ημερολόγιο, ΘΑ, Θελξινόη, Θέμις, Θέρος, Θρακικά, Ιερός Σύνδεσμος, Ιλισσός, Ίνδικτος, Ιστοριογνωσία, Ίρις, Ιχώρ, Καζαμίας, Καθ’ οδόν, Καντάρι της Σφιγγός, Κασταλία, Κέκροψ, Κερκυραϊκή Ανθολογία, Κλειώ, Κλικ, Κληρονομιά, Κοινωνία, Κόσκινο, Cosmos, Κρητικά Χρονικά, Κρητικές Σελίδες, Κριτικά, Κριτική, Κυψέλη, Λάμδα, Λεβιάθαν, Λέξη, Λεύγα, Lifo, Λόγιος Ερμής, Λόγος, Μακεδονικά Γράμματα, Μακεδονικές Ημέρες, Μελέτη, Men, Μέντορας, Μετέωρα, Metro, Μικρασιατικόν Ημερολόγιον, Μνημοσύνη, Μουσείο, Μύρτιλλο, Μυστική Ελλάδα, New Age Astrology, Νέα εστία, Νέα Ζωή, Νέα Πορεία, Νέα Σιών, Νέοι Δρόμοι, Νέον Πνεύμα, Νέος Αιών, Νέος Ελληνομνήμων, Νέος Ποιμήν, Νησίδες, Νιάουστα, Nitro, Νουμάς, Ξενοφάνης, Ομακοείο Όμηρος, Οροπέδιο, Ουρανός, Ουτοπία, Πανδώρα, Πάνταινος, Παραφυάδα, Παρθενών, Παριανά, Παρνασσός, Πάροδος, Παρουσία, People, Περισκόπιο της Επιστήμης, Περίπλους, Πλανόδιον, Πρωτάτον, Πρωτοπορία, Πυθαγόρας, Πυρσός, Ραδάμανθυς, Σερραϊκά Σύμμεικτα, Strange, Σύγχρονα Θέματα, Σύγχρονη Εκπαίδευση, Σύναξη, Σύνορο, Σφαίρα, Σχολιαστής, Σωκράτης, Σωτήρ, Τάλως, Τέρψις, Τόπος, Τότε, Τρίβολος, Τρίτο Μάτι, Υδρία, Fortune Greece, Φιλίστωρ, Φιλόστοργος Μήτηρ, Φραγκέλιο, Free Sunday, Φοίβος, Χορηγία, Χρονικά, Χρυσαλλίς, Ωροσκόπιο.
Σημείωση: Το 2004 εκδόθηκε ένα ένθετο 330 σελίδων από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, που αποτέλεσε τον 2ο τόμο από το “ΕΠΙΤΟΜΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” με τίτλο “ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ”. Παρουσιάζοντας πλήθος γεγονότων που έχουν συμβεί στην πατρίδα μας κατά χρονολογική σειρά. Στην σελίδα 194 γράφει “1830 03 Φεβρουαρίου, δημιουργείται ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.....”.
Αν θέλετε να το κατεβάσετε όλο, δωρεάν στον υπολογιστή σας, ξεκινήστε με μια δωρεάν εγγραφή:
Για το άρθρο του Καθιερωτικού Ωροσκοπίου της Ελλάδας χρειάστηκα μήνες ωσότου συγκεντρώσω, αναλύσω και παρουσιάσω τα σημαντικότερα ιστορικά στοιχεία. Και το προόριζα για την πρωτοχρονιά 2021. Αλλά μια συγκυρία από αστάθμητους παράγοντες με εμπόδισε κι έτσι καθυστέρησα να το δημοσιεύσω.
Η αστρολογία προσφέρει εφόδια για να ερμηνεύουμε την πραγματικότητα.
Δημοσίευσα το παρόν άρθρο επειδή αγαπώ την πατρίδα μου.
Αν σας άρεσε το άρθρο μου και θέλετε να το αποθηκεύσετε όλο στον υπολογιστή σας, πατήστε ΕΔΩ
Για να επιστρέψετε στην κεντρική σελίδα του blog μου πατήστε ΕΔΩ
Σας ευχαριστώ πολύ.
Ημερομηνία δημιουργίας του θέματος: 14 Ιουνίου 2020
Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων: 19 Ιανουαρίου 2024
Πνευματικά Δικαιώματα © 2024 by Michael Vrontakis is licensed under CC BY-NC-ND 4.0
Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2024
© Μιχάλης Βροντάκης